Schrijft Anderlecht vanavond geschiedenis?

Vanavond kan Anderlecht tegen Galatasaray na veertien roemloze jaren in het Europese voetbal nog eens schitteren. Winnen ze, dan overwinteren ze sowieso Europees.Spelen ze het na veertien jaar ein-de-lijk nog eens voor elkaar? Als Anderlecht vanavond de handdoek bovenhaalt en de heren van Galatasaray vakkundig afdroogt, is het feest in de Brusselse gemeente. En terecht, […]

Vanavond kan Anderlecht tegen Galatasaray na veertien roemloze jaren in het Europese voetbal nog eens schitteren. Winnen ze, dan overwinteren ze sowieso Europees.
Spelen ze het na veertien jaar ein-de-lijk nog eens voor elkaar? Als Anderlecht vanavond de handdoek bovenhaalt en de heren van Galatasaray vakkundig afdroogt, is het feest in de Brusselse gemeente. En terecht, want na veertien jaar kommer en kwel in het Europese voetbal, zouden ze nog eens mogen overwinteren en binnenkort de Europa League onveilig maken.

Het wordt dus ongetwijfeld een überbelangrijke wedstrijd, dat vind ook spelmaker Dennis Praet. “Of dit de belangrijkste match uit mijn carrière wordt? Als we winnen zijn we zeker dat we Europees overwinteren. Het zou de eerste keer zijn dat dat zou lukken sinds ik bij Anderlecht speel. Dan kan je misschien toch wel stellen dat het de belangrijkste wedstrijd uit mijn carrière is”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Met nog twee matchen te gaan heeft Anderlecht 2 punten en Galatasaray slechts 1. Laat ons hopen dat de 3-1 nederlaag tegen Charleroi van afgelopen weekend ondertussen verteerd is en les Mauves fris en fruitig aan de aftrap staan. “Ondanks de opdoffer in Charleroi denk ik dat de ploeg genoeg vertrouwen heeft. In de Champions League staan we er altijd wel”, aldus Praet, die zelf meer dan paraat staat voor vanavond. “Ik voel me fysiek heel goed. Maandag heb ik niet getraind omwille van van een licht blessuurtje. Ik heb bij de nationale ploeg mijn adductoren wat overbelast door iets te veel op doel te trappen, maar het is niet iets dat mij echt hindert”, klinkt het nog.

Break a leg, mannen! (KDN)

survey tool

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments