Sergio Agüero moet verplicht stoppen met voetballen, even terugkijken naar zijn meest legendarisch goal ooit

Vaarwel Sergio

Tranen bij de Argentijnse voetballer Sergio Agüero vandaag. Hij moet vanwege gezondheidsproblemen noodgedwongen zijn carrière vroegtijdig beëindigen. Niet gepland want de 33-jarige spits van Barcelona had aanvankelijk het plan om nog enkele jaren op een balletje te blijven trappen. Hij nam vandaag dan ook in tranen afscheid.

Sergio maakte vooral veel furore bij Manchester City waar hij maar liefst 10 jaar heeft gespeeld tot afgelopen zomer. Hij maakte daar 184 goals, maar er is één doelpunt dat voor altijd in het geheugen van elke City-fan gebrand staat. Dat was in 2011, het seizoen waar Manchester City vijf wedstrijden voor het einde nog 8 punten achterstand had op grote rivaal en leider Manchester United.

Op de allerlaatste speeldag moest City winnen als ze de titel wilden winnen. Het zag er echter absoluut niet goed uit want City stond met amper nog 4 minuut te spelen in de extra tijd 1-2 achter. Wat volgde was een knettergek slot dat je gewoon niet kan verzinnen waardoor de Citizens alsnog de titel veroverde. Vooral Sergio die nog eens zijn duivels ontbond in de allerlaatste minuut en elke City-fan door het lint liet gaan, is een onvergetelijke herinnering. Hieronder nog eens voor een laatste keer die legendarische beelden.