Spanje plaatst zich vlot voor halve finale op EK Futsal Sport
Spanje plaatst zich vlot voor halve finale op EK Futsal
Sport

De Spaanse nationale futsalploeg heeft zich dinsdagavond met een logische 4-0 zege tegen Slovenië geplaatst voor de halve finales van het EK in Antwerpen. Daar wacht donderdag Rusland, ook een toernooifavoriet. De andere halve finale gaat tussen Italië en Portugal.

In een gelijkopgaande openingsfase waren de beste kansen voor vicewereldkampioen Spanje. Na 12 minuten had Osredkar echter een open kans, maar een Spanjaard liep de Sloveense kapitein omver. Scheidsrechters Malfer en Cerny zagen er geen strafschop in. Meteen erna scoorde Spanje wel. Het was Fernandao die voor de 1-0 tekende. Rafael Usin zorgde vervolgens op twee minuten van de rust voor de dubbele voorsprong.

In de tweede helft moest Slovenië wel komen. Spanje moest een paar gevaarlijke pogingen van de doellijn keren en zag er een paar keer bleek uit toen Slovenië op fysieke kracht aanvallen in mekaar begon te boksen. Toch waren het de Spanjaarden die enkele minuten voor het einde scoorden via een knappe volley van Aicardo. In het absolute wedstrijdslot kwam de Sloveense keeper nog even mee naar voren om te helpen aanvallen, Aicardo strafte het af met verre lob, goed voor de 4-0 eindstand.