Stadion van Ajax krijgt zonnepanelen op het dak

De Amsterdam ArenA, het stadion van voetbalclub Ajax, krijgt een zonnedak. Met een oppervlakte van 7.000 vierkante meter wordt dat het op één na grootste van Nederland, zo maakte het voetbalstadion woensdag bekend. De zonnepanelen worden over de gehele omtrek van het stadion geplaatst op de dakrand en kunnen jaarlijks zowat 930.000 kilowattuur aan stroom […]

De Amsterdam ArenA, het stadion van voetbalclub Ajax, krijgt een zonnedak. Met een oppervlakte van 7.000 vierkante meter wordt dat het op één na grootste van Nederland, zo maakte het voetbalstadion woensdag bekend.

De zonnepanelen worden over de gehele omtrek van het stadion geplaatst op de dakrand en kunnen jaarlijks zowat 930.000 kilowattuur aan stroom opwekken. Dat komt neer op 10 procent van het huidige elektriciteitsverbruik van de Amsterdam ArenA.

1,6 miljoen euro

De zonnepanelen worden geplaatst door energiebedrijf Nuon, bouwbedrijf BAM en ingenieursbureau Arcadis. Met de plaatsing is een investering van 1,6 miljoen euro gemoeid. De gemeente Amsterdam levert vanuit het Amsterdams Klimaat- en Energiefonds, waarin zij een deel van de opbrengst van de verkoop van haar aandelen Nuon heeft ondergebracht, een bijdrage aan de financiering.

Belga, archieffoto

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments