“Sven Nys naar Amerika voor WK”

Na afloop van het WK in Koksijde liet Sven Nys weten dat hij allicht zijn laatste titelstrijd had betwist. Maar volgens bondscoach Rudy De Bie is de Kannibaal er in Louisville zeker opnieuw bij. Ook na afloop van het veldritseizoen lopen Sven Nys en Rudy De Bie mekaar nog geregeld tegen het lijf. De Antwerpenaar […]

Na afloop van het WK in Koksijde liet Sven Nys weten dat hij allicht zijn laatste titelstrijd had betwist. Maar volgens bondscoach Rudy De Bie is de Kannibaal er in Louisville zeker opnieuw bij.

Ook na afloop van het veldritseizoen lopen Sven Nys en Rudy De Bie mekaar nog geregeld tegen het lijf. De Antwerpenaar is immers ook bondscoach van de mountainbikers en begeleidt Sven Nys bij zijn poging in die discipline een olympisch ticket te veroveren. Uit de gesprekken die beide heren onder meer in Zuid-Afrika en Houffalize met mekaar voerden, leidt De Bie af dat Nys volgend jaar toch van start gaat in Louisville, de plek waar straks voor goud, zilver en brons wordt gevochten.

Ontgoocheling

“Het komt in orde, daar ben ik zeker van.Niemand die er zijn slaap voor hoeft te laten: Sven Nys heeft in Koksijde niet zijn laatste wereldkampioenschap gereden. Meteen na de afloop van die wedstrijd liet hij zijn ontgoocheling spreken, maar ik heb de indruk dat hij stilaan van deze situatie aan het genieten is. Zo’n actie die vanuit Amerika wordt opgestart om hem toch aan de start te krijgen, dat streelt het ego. Die extra aandacht komt hem goed uit. Ik heb het hem nog niet op de man af gevraagd, het veldritseizoen ligt nog een heel eind verderop, maar ik heb geen seconde twijfel: Sven Nys doet mee in de Verenigde Staten.”

GV

Foto: PN

Leave a Reply

Your email address will not be published.