Tom Boonen: "Ik ga de Tour niet missen" Sport
Tom Boonen: "Ik ga de Tour niet missen"
Sport

Tom Boonen: "Ik ga de Tour niet missen"

Een voorjaar vol vette vissen heeft de honger van Tom Boonen nog niet gestild. Het vizier staat alweer op scherp. Niet op de Tour, die slaat hij over. Maar een titel links of rechts - olympisch, Belgisch of mondiaal - kan er nog wel bij. En zelfs het WK ploegentijdrijden staat aangekruist in zijn agenda.

Met de Ronde van Zwitserland zet de Kempenaar zijn voorbereiding op deel twee van het seizoen naarstig verder. Scoren mag maar hoeft niet de komende dagen. Belangrijker is dat de conditie verder groeit naar wat ze straks moet zijn: top in Londen, top ook in Valkenburg waar eind september een WK-parcours met perspectieven wacht.

Je laat de Tour schieten: was dat een makkelijke beslissing? “Ik zit nu in een ploeg waarin je niet zomaar meegaat naar de Tour. We hebben toch een drietal kandidaten voor eventueel een plaats in de top vijf in Parijs. Die verdienen een ploeg met renners die de motivatie hebben om de Tour tot een goed einde te brengen. Dan kan het niet dat er eentje tussen zit die de Ronde van Frankrijk gebruikt om de Spelen voor te bereiden. Koersen om te trainen, die tijd is voorbij.”

Maar ga je de Tour niet missen? Er is toch zoiets als een haat-liefdeverhouding, denk ik. “Ik bekijk de Tour als een koers als een ander. Ik ben altijd bezig met de wedstrijden die ik rijd en heb nog nooit een koers gemist waarin ik niet aan de start verscheen. Dus, neen, ik ga de Tour niet missen.”

Hoeveel seizoenen wil de 31-jarige Tom Boonen er nog aan vastknopen. “Geen idee! Ik fiets nog altijd heel graag, trainen is geen enkel probleem. Ik plak er geen datum op.”

Zouden de Spelen van Rio geen mooie afsluiter zijn? “Is Rio een mooie stad? Misschien is het dan wel leuk om daar te stoppen, met een betaalde vakantie erbij (grijnst).”

Lees het volledige interview in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

GUY VAN DEN LANGENBERGH Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties