Verdachten Verbroedering Geel ontkennen omkoping in zaak-Ye Sport
Verdachten Verbroedering Geel ontkennen omkoping in zaak-Ye
Sport

Verdachten Verbroedering Geel ontkennen omkoping in zaak-Ye

In het proces rond 'gokchinees' Zheyun Ye en de vervalste wedstrijden in de seizoenen 2004-2005 en 2005-2006 heeft de Brusselse correctionele rechtbank donderdag de verschillende betrokkenen in het luik rond de wedstrijd KFC Verbroedering Geel - Waasland ondervraagd. Zowel ex-voetballer Jean-Pierre La Placa als voormalig Geel-manager Bruno Belmans ontkenden dat ze spelers van Waasland hadden benaderd om de match te beïnvloeden.

Volgens een Waasland-speler was hij door La Placa opgebeld. Die zou hem 5.000 euro geboden hebben om de wedstrijd tegen Geel te verliezen. "Dat klopt niet", zei La Placa donderdag. "Ik was gebeld door een kennis die tickets voor die wedstrijd wou. Ik heb dan die speler daarvoor gebeld. Ik kende hem nog omdat ik zelf ook bij Waasland had gespeeld. Waarom hij zegt dat ik hem wou omkopen, weet ik niet."

'Geen vragen bij gesteld'

La Placa ging later nog naar de Finse club FC Allianssi Vantaa, waar Ye het voor het zeggen had en Olivier Suray manager was. "Ik werd betaald om daar te voetballen", aldus de man. "Ik heb me daar geen vragen bij gesteld."

Geel-manager Bruno Belmans zou dan weer een andere Waasland-speler proberen omkopen hebben, maar ook hij ontkende. "We hadden gehoord dat die speler het volgend seizoen bij ons wou komen spelen", zei de voormalige manager. "Omdat ons budget beperkt was, hebben we via een sponsor contact gezocht met het oog op een transfer. Waarom die speler mij dan beschuldigt? Misschien is hij boos omdat hij ooit bij Geel is weggestuurd."

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Waasland probeerde Ye zich ook als sponsor binnen te werken bij Geel maar dat stuitte op een "njet".

Foto PN (beeld van buiten de proceszaal)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties