Het waanzinnige loon van 20-jarige F1-coureur Max Verstappen is gelekt

Hij verdient iets meer dan de gemiddelde mens

Max Verstappen, half Belg, half Nederlander rijdt ondertussen al enkele jaren voor Red Bull en is wellicht één van de grootste talenten die de F1-sport in zeer lange tijd heeft gezien. Dat Max goed betaald wordt, hoeft dan ook niet te verbazen.

Max Verstappen, een multi-miljonair

Max Verstappen zijn contract is nu uitgelekt en hij mag elk jaar best een mooi bedrag op zijn rekening bijschrijven. Zo krijgt hij van Red Bull standaard 3,5 miljoen euro en nog 1 miljoen euro door sponsorcontracten. Hij krijgt echter ook nog allerlei bonussen die zijn loon nog flink omhoog duwen. Zo krijgt hij 50.000 dollar voor elk WK-punt en indien hij een race wint, krijgt hij nog eens een extra bonus van 250.000 dollar

Toen hij eerder deze maand een race won kreeg hij dus maar liefst een bonus van 1,5 miljoen dollar. Het is dan ook behoorlijk begrijpelijk waarom Verstappen behoorlijk pissig is wanneer hij uitvalt met motorpech.

Tegenstanders verdienen nog veel meer

Verstappen verdient overigens absurd veel, maar slechts een schijntje tegenover sommige van zijn tegenstanders. Zo zou Lewis Hamilton bijvoorbeeld maar liefst 31 miljoen dollar per jaar opstrijken.

3 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments