De toekomst is hier: in Amerika heb je tegenwoordig zelf rijdende taxi’s

Zulke taxi’s bestaan al echt

Een auto die volledig zelfstandig kon rondrijden, klonk 10 jaar geleden nog als iets futuristisch. Wagens zoals Tesla bewijzen ondertussen al perfect dat het wel kan, maar in Amerika gaat men nu al een stukje verder. Zo is het bedrijf Waymo de allereerste taxi-firma dat zelf rijdende wagens heeft zonder chauffeur.

Via een app roep je gewoon een taxi op en niet veel later komt deze jou ophalen. In de wagen tik je dan in op een scherm naar waar je wil en ondertussen hoef je dus niet tegen een taxi-chauffeur te praten. Alles lijkt heel goed te werken, al zouden heel wat Amerikanen nog niet het vertrouwen hebben in een zelf rijdende wagen en toch nog steeds een chauffeur prefereren.

Nochtans heeft Waymo gigantisch veel testen gedaan waarbij blijkt dat een zelf rijdende taxi een betere chauffeur is dan een levensechte tegenhanger. Er is immers ook nooit sprake van vermoeidheid of intoxicatie. Daarnaast ziet de zelf rijdende taxi door een 360 graden camera alles wat er rond de wagen gebeurt en dit tot meer dan honderd meter ver.

In onderstaande video kan je zo’n taxi in actie zien. Het is nu afwachten wanneer we zulke voertuigen in België zien. Al zou het ons niet verbazen dat dit toch nog wel een aanzienlijke tijd zal duren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.