Gloednieuwe Tesla roadster gaat door raketmotoren naar 100 km/u in amper 1,1 seconde

Dat gaat snel gaan

Wanneer we over Elon Musk praten dan lijkt het tegenwoordig bijna altijd maar over Bitcoin of Dogecoin te gaan. We zouden bijna vergeten dat hij ook eigenaar is van SpaceX en natuurlijk Tesla. Liefhebbers van het bekende automerk hebben trouwens weer iets om naar uit te kijken.

Van 0 naar 100 km/u in 1,1 seconde

De nieuwste Tesla Roadster zal namelijk iets kunnen wat maar heel weinig wagens kunnen. Zo kan je een optioneel raketmotoren-pakket kopen waardoor je van 0 naar 100 km/u in amper 1,1 seconde gaat. Het krijgt de toepasselijke naam ‘SpaceX pakket’. Wil je wat extra geld op zak houden dan zal de Roadster er zo’n 2 seconden over doen. Nog altijd een behoorlijke snelheid denken we dan.

Elon Musk omschrijft een ritje in deze wagen alsof je in een ‘hardcore rollercoaster’ stapt. Geen auto dus voor hartpatiënten, maar eentje voor liefhebbers die even de adrenaline door hun lichaam willen voelen.

In de foto en video hierboven zie je hoe het prototype er momenteel uitziet. Elon Musk beloofde echter dat de uiteindelijke gloednieuwe versie van de Roadster er nog een stukje beter zal uitzien. Het wordt dus sowieso een wagen die elke Tesla-liefhebber zal willen.

Mensen reageren op pijlsnelle Tesla wagens

De huidige Tesla’s kunnen ook al behoorlijk snel naar 100 km/u gaan. Moest je het zelf nog niet gevoeld hebben dan kan je zien hoe dat voelt via de reacties van de mensen uit onderstaande video. Dit filmpje is echter al enkele jaren oud dus de nieuwe Roadster met het SpaceX pakket zal nog een stuk spectaculairder aanvoelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.