Agente die aanwezig was op fake festival heeft duidelijke boodschap voor wie rellende jongeren verdedigen

Een agente geeft haar kijk op de feiten

Er zijn heel wat beelden gemaakt van het fake festival van afgelopen donderdag in Ter Kamerenbos. Maar liefst 5.000 jongeren waren aanwezig en gigantisch veel mensen gingen met de politie op de vuist. Er was enorm veel kritiek op deze agressieve jongeren, maar er was ook veel begrip.

Zo vonden heel wat mensen dat we moeten begrijpen dat deze jongeren nog eens stoom moeten aflaten en vinden ze daarnaast dat ook de politie overbodig veel geweld heeft gebruikt. Vooral deze beelden waarbij een agent te paard een topless dame omver ramt, wordt hierbij aangehaald.

‘Zulk geweld kan nooit getolereerd worden’

Een agente die donderdag mee ter plaatse was en 26 van haar collega’s gewond zag raken, vertelde haar mening over de feiten van afgelopen donderdag tegen La Dernière Heure. Zo was blijkbaar initieel de bedoeling om enkel te observeren en niet in te grijpen, maar de situatie liep al snel uit de hand.

Voor mensen en ouders die de aanwezige jongeren verdedigen, heeft ze overigens geen begrip. Ze begrijpt niet dat mensen dit geweld kunnen goedkeuren, maakt niet uit hoe de situatie momenteel is of hoe beperkt de vrijheid is.

“Het doel was de situatie te observeren en niet onnodig in te grijpen. Ik hoor dat sommige ouders het gedrag van hun kinderen verdedigen onder het voorwendsel dat zij geen vrijheid meer hebben. Ik ben zelf ook moeder, maar ik kan niet tolereren dat geweld op deze manier kan worden gerechtvaardigd.”

Bron: Redactie24
2 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Dangerousideologie
7 dagen geleden

Kom man kut agente, jullie kunnen niet genoeg pak slaag krijgen voor mij mag het gerust zelf nog trapje hoger. Altijd overal de jongeren viseren, zal wel weer niet waar zijn? Wat jij zegt trekt ook op geen klote. Als politie zo bezig blijft met zich te vervreemde ipv met mensen in gesprek te gaan. Gaat jullie job binnen paar jaar niet meer te doen zijn, wordt je huis in brand gestoken als jullie slapen. Dit is een revolutie en de politie en politiek gaan verliezen, zodra de mensen 1 blok vormen kunnen jullie niks meer doen. Freedom of speech… Lees meer »

Jan
6 dagen geleden

@Dangerousideology
Wat een idioot bel jij ?
Het is net zo’n hersenloze woorden en gedrag tegenover de politie en gezag dat ons net naar een politie staat zal brengen .
Ik hoop dat je ooit in een situatie komt waarbij je de politie nodig hebt maar ze je als een zak lucht dat je bent NIET helpen.
Waar is trouwens ons leger voor zulke idioten en hun hersenloze gedrag ?
Rijkswacht hadden ze nooit mogen afschaffen .
Deze klein geschapen mafketels zouden dit geen 2 keer ondernemen.