Man heeft twee pogingen om zijn vergeten wachtwoord te herinneren van zijn ‘Bitcoin Wallet’ met $231 miljoen

Anders is hij alles kwijt

Er gebeuren behoorlijk gekke dingen momenteel met de populaire digitale munt Bitcoin. Vorige week nog maakten we een artikel waarin we vertelden dat volgens sommige experts de munt eind 2021 300.000 tot zelfs 500.000 dollar kon waard worden.

Toen we dat artikel schreven had de munt een waarde van 33.000 dollar, maar slechts enkele dagen later bereikte de Bitcoin al snel een indrukwekkend record van een waarde van 41.000 dollar. Echter zoals het wel eens vaker gaat met digitale munten is er vaak sprake van stevige pieken, maar ook flinke dalingen. Ondertussen staat Bitcoin namelijk weer terug op 33.000 dollar.

Miljonair dankzij Bitcoin, maar hij kan er niet aan

De Duitser Stefan Thomas zit ondertussen met een heel dubbel gevoel bij de opmars van Bitcoin. Zo werd hij in 2011, toen hij een professioneel animatiefilmpje had gemaakt voor een Bitcoin-fan, betaald met deze digitale munten. De klant gaf hem toenmalig hier 7.002 Bitcoins voor. 1 Bitcoin was toen ongeveer een magere 1 dollar waard.

Stefan geloofde echter ook in de toekomst van Bitcoin en besloot zijn verkregen munten op een kleine hard drive op te slaan genaamd een IronKey. Deze IronKey is behoorlijk uniek en heel veiligheidsproof. Zo geeft het een gebruiker maximaal 10 pogingen om er opnieuw in te geraken.

Na 10 mislukte pogingen is het echter afgelopen voor altijd. Deze IronKey is speciaal zo gemaakt dat je hierna nooit meer bij je data kan en dat is behoorlijk vervelend nu voor Stefan. De Duitser had zijn uitgebreide wachtwoord namelijk heel wat jaren geleden op een papiertje geschreven, maar hoe hard hij ook zoekt, zijn wachtwoord is compleet spoorlos.

Sinds dat hij dit papier kwijt is, heeft Stefan al 8 keer geprobeerd om een wachtwoord in te geven, maar zonder succes. Nog maar 2 pogingen te gaan dus en als dat niet lukt, is hij een gigantisch kapitaal kwijt. Op het moment van schrijven hebben die 7.002 Bitcoin die hij in 2011 gekregen heeft namelijk een duizelingwekkende waarde van 231 miljoen dollar (!).

Indien hij het wachtwoord weer zou vinden van zijn IronKey zou hij dus doodleuk plots een miljonair zijn. Met echter nog maar 2 pogingen te gaan en geen flauw benul te hebben van wat het exacte wachtwoord is, drijft dit hem redelijk knettergek, vertelde hij aan de New York Times.

“Soms lig ik gewoon in bed aan al dat geld te denken. Dan ga ik naar mijn computer en prober ik een nieuwe strategie te bedenken, maar het werkt nooit en ik word er elke keer opnieuw gigantische hopeloos van.”

“Ik zit nu meestal wel op een punt waarbij ik tegen mezelf zeg. Laat het gewoon rusten in het verleden en leer er mee leven. Ik moet dat echt doen voor mijn eigen mentale gezondheid.”

Stefan hoopt wel nog dat er een mirakel zal gebeuren en iemand hem ooit kan helpen zijn IronKey terug open te krijgen. We kunnen ons echter wel het drama en verdriet inbeelden van Stefan als hij binnen afzienbare tijd zijn gigantisch kapitaal in rook ziet opgaan na een laatste mislukte poging.

2021 wordt trouwens een fascinerend jaar voor liefhebbers van cryptomunten. Voor de nieuwsgierigen die erover nadenken om te investeren: je hebt tegenwoordig zelfs populaire Nederlandstalige boeken die je op weg helpen en echt moet lezen als je wil starten met Bitcoin. Dit boek is het populairste en heeft de beste reviews.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments