Preview: EA Sports FC 24 – Meer realisme en details games
Preview: EA Sports FC 24 – Meer realisme en details
games

Preview: EA Sports FC 24 – Meer realisme en details

Na het einde van de samenwerking tussen EA en FIFA is de naam van de FIFA-serie veranderd naar EA Sports FC. Velen vroegen zich af wat dit zou betekenen voor de toekomst van de serie. Wij hebben een preview-versie van de game gespeeld en zullen je alles vertellen over de game.

Hypermotion V

In de presentatie van de game werd verteld dat EA Sports FC 24 gebaseerd is op drie pillaren: Hypermotion V, PlayStyles en de Frostbite engine. In de voorgaande twee games was de Hypermotion technologie al aanwezig. Deze technologie zorgde voor meer realistische animaties. In FIFA is er een nieuwe versie van Hypermotion, namelijk Hypermotion V. Deze nieuwe technologie zorgt voor de meest realistische animaties tot nu toe door gegevens van meer dan 180 professionele wedstrijden te gebruiken.

Als voorbeeld werd Haaland gebruikt voor de presentatie. Zo heeft hij een iconische goal tegen Borussia Dortmund in de Champions League waarbij hij zijn voet in de lucht uitrekt. Door de nieuwe Hypermotion V technologie is het mogelijk om deze goal ook in de game te scoren. Animaties kunnen nu direct van video worden gebruikt, waardoor er meer animaties zijn en deze ook realistischer zijn. De animaties in EA Sports FC 24 geven ook op een meer realistische manier weer hoe spelers in het echt bewegen. Elke spelers rent namelijk op zijn of haar unieke manier en dit zal ook zo zijn in de game, althans voor de meer bekende spelers. Hypermotion V zal verder ook beïnvloeden hoe de bal beweegt. Tijdens onze speeltijd met de game merkten wij een duidelijk verschil bij het schieten ten opzichte van FIFA 23. Het schieten voelt realistischer en vloeiender aan.

In FIFA 23 zagen we voor het eerst Accelerate. Spelers hadden één van de volgende drie Accelerate types: Lengthy, Controlled en Explosive. We zagen bij FIFA 23 vooral dat Lengthy spelers behoorlijk goed waren. EA Sports FC 24 brengt in totaal zeven Accelerate types met zich mee. Dit zal ongetwijfeld voor meer variatie in de game zorgen. We moeten uiteraard wachten tot de volledige release om te zien hoeveel de types daadwerkelijk van elkaar verschillen.

Preview: EA Sports FC 24 – Meer realisme en details

PlayStyles

Een grote toevoeging aan EA Sports FC 24 is PlayStyles. PlayStyles zorgen ervoor dat elke speler unieke kenmerken heeft. Zo heeft De Bruyne bijvoorbeeld PlayStyles waarmee hij precieze passes kan geven, terwijl Vinicius Jr. bijvoorbeeld PlayStyles heeft die hem beter laten dribbelen. Er zijn ook PlayStyles+ die alleen de beste spelers in de wereld hebben. Dit zijn als het ware betere versies van de normale PlayStyles. In Ultimate Team zullen PlayStyles ook een grote rol spelen volgens EA. Er zullen namelijk versies van dezelfde spelers verschijnen die andere PlayStyles hebben. Dit zal voor nog meer opties zorgen om je team vorm te geven.

Preview: EA Sports FC 24 – Meer realisme en details

Visuele verbeteringen

De Frostbite engine is weer aanwezig in EA Sports FC 24, maar met een verbeterde versie. Er zijn veel meer details in de game door de verbeterde versie van de engine. Vooral qua belichting merkten wij grote verschillen. De game ziet er een stuk beter uit tijdens herhalingen van vlakbij. Wanneer je de game echter speelt zijn de veranderingen niet zo opvallend.

EA Sports FC 24 bevat een compleet nieuwe look qua menu’s. Het is veel makkelijker om snel naar je favoriete modus te gaan. Voorheen moest je een tijdje naar links of rechts scrollen om bijvoorbeeld naar Ultimate Team te gaan. Dit is niet langer het geval door de introductie van een simpele lijst met alle game modi.

Qua look zijn er niet alleen grafische verbeteringen, maar ook de presentatie van de game is anders. Voor elke wedstrijd is er een introductie die het belang van de wedstrijd weergeeft. Zo zal het commentaar de wedstrijd anders introduceren als er veel op het spel staat. Tijdens rust zal de situatie in de kleedkamer ook worden weergegeven. Deze situatie zal anders zijn afhankelijk van de stand. Ook zul je tijdens het spelen verschillende statistieken zien. Je zult bijvoorbeeld zien waar de laatste vijf schoten zijn genomen en welke spelers het meest zijn uitgeput.

Preview: EA Sports FC 24 – Meer realisme en details

De verschillende modi

EA Sports FC 24 brengt ook verschillende vernieuwingen met zich mee in elk van de modi. Pro Clubs heet nu Clubs en heeft nieuwe League Seasons. Er is nu cross-play in Clubs, waardoor je met spelers op andere platformen kunt spelen. Daarnaast zijn er meer manieren om je team aan te passen door nieuwe customization-opties.

Er zijn verder ook veranderingen in de Career modi. Er is zowel een Manager Career als een Player Career. In de Manager Career kun je bijvoorbeel coaches inhuren om je team sterker te maken. Verder kun je bijvoorbeeld de tactiek kiezen waarmee je team gaat spelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Tiki Taka, Gegenpressing en Park the Bus. Het zal ook mogelijk zijn om wedstrijden te kijken terwijl het zich afspeelt met de Spectate modus. In Player Career heb je een zaakwaaknemer die je op pad helpt om je carrière vorm te geven. Hij helpt je bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat je bij je droomclub kunt spelen.

De meest gespeelde modus in FIFA was altijd Ultimate Team en dit zal met EA Sports FC 24 waarschijnlijk niet anders zijn. Er zijn grote veranderingen geintroduceerd voor deze nieuwe modus. Mannen en vrouwen zullen voor het eerst samen kunnen spelen in Ultimate Team. Je kunt een Team bouwen met zowel vrouwen als mannen. Een ander nieuwe toevoegingen is het laten verbeteren van spelers. Door verschillende doelstellingen te voltooien kun je een sterkere versie krijgen van de gekozen speler. Hiermee kun je ervoor zorgen dat minder goeie spelers jouw unieke clublegende worden. Er zijn verder ook kleine aanpassingen in Ultimate Team zoals verbeterde chemistry van Icons en spelers die automatisch een andere positie krijgen zonder de noodzaak van position modifiers.

Conclusie

Het was de vraag hoeveel EA Sports FC 24 zou verschillen van de FIFA-games. Nu hebben we daar eindelijk een antwoord op. Hoewel de gameplay geen revolutionaire toevoegingen heeft, zijn er genoeg nieuwe en verbeterde elementen die zorgen voor een frisse gameplay-ervaring. Elk van de game-modi bevatten ook genoeg nieuwe toevoegingen. Wij kijken er daarom erg naar uit om de volledige game uit te proberen in september.

Je kan EA Sports FC 24 hier kopen en exclusieve pre-order bonussen ontvangen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties