Review: Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections – Alle personages uit de laatste 20 jaar in één game games
Review: Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections – Alle personages uit de laatste 20 jaar in één game
games

Review: Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections – Alle personages uit de laatste 20 jaar in één game

De Naruto Storm-games waren behoorlijk populair in de tijd van de PlayStation 3 en 4. Op de huidige generatie consoles hebben we geen nieuwe Storm-game gehad, maar daar is recent verandering in gekomen. Ontwikkelaar CyberConnect2 heeft Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections uitgebracht om het 20 jaar bestaan van de Naruto franchise te vieren. Of deze game de moeite waard is, lees je in deze review.

20 jaar Naruto

Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections is een game van CyberConnect2, de studio die alle Naruto Storm-games heeft gemaakt en recent kwam met de geprezen titel Dragon Ball Z: Kakarot.Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections is gemaakt om het 20 jaar bestaan van de Naruto en Boruto-series te vieren.

Dit is als het ware het beste van de serie in één game. Zo bevat deze game meer dan 130 unieke vechters. De meeste waren al speelbaar in voorgaande games, maar hier is iedereen tegelijk te vinden. De roster is zo indrukwekkend, dat het ons deed denken aan Dragon Ball Tenkaichi 3, een game die ook vrijwel iedereen speelbaar had. Een tiental personages zijn gloednieuw en komen uit de Boruto-serie.

Ook wat betreft maps is dit de meest indrukwekkende game in de serie tot nu toe met 50 unieke maps gebaseerd op bekende locaties uit de Anime. Veel van deze maps zijn ook nog eens speelbaar in de nacht of in de ochtend waardoor het totaal bijna dubbel is. 130 vechters en 50 maps is heel indrukwekkend, maar daar blijft het niet bij. Cyberconnect2 heeft aangegeven dat meer content onderweg is als DLC.

naruto x boruto ultimate ninja storm connections 2023 04 14 23 005

Twee story modi

Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections bevat twee story modi. De eerste heet History Mode en draait om het verhaal van Naruto die begon als kind met weinig talent, maar veel motivatie en eindigde als de held van The Ninja World en de Hokage van The Village Hidden in the Leaf. Het verhaal wordt gepresenteerd in de vorm van een slides waarna je een gevecht speelt, wat behoorlijk teleurstellend is. In voorgaande games, kon je in een 3D wereld het avontuur van Naruto beleven, wat zorgde voor veel meer immersie. Een slide show voelt als een behoorlijke stap terug. Alleen aan het begin en het einde krijg je een cinematic te zien, maar deze is opvallend genoeg op een lagere resolutie dan de rest van de game. History Mode speel je in ongeveer 3 uur uit, wat veel te kort is voor 15 jaar aan gebeurtenissen uit Naruto en Naruto Shippuden. Veel belangrijke momenten uit de Anime zijn helaas niet speelbaar in History Mode.

De tweede story modus is gelukkig veel beter en heet Special Story. Dit origineel verhaal draait om het personage Boruto, de zoon van Naruto. Dit is van de kwaliteit wat je verwacht van Cyberconnect2 met in-game models die met elkaar in dialogen gaan, geweldige cutscenes en epische gevechten. Special Story bevat een nieuwe schurk die het werk van het personage Pain probeert af te maken. Aangezien het een origineel verhaal is, is het niet echt canon of even goed als de Anime, maar Special Story is vermakelijk genoeg om een Boruto-film te zijn. Special Story speel je in ongeveer 6 uur uit.

naruto storm connections

Gameplay verbeterd

De combat van Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections voelt vertrouwd aan, maar is zeker ook gefinetuned aan de hand van feedback van de combat van Naruto Storm 4. De basis is nog steeds 3D personages in een open map waarbij je beschikt over assist-personages die je kan inschakelen voor defensieve en offensieve moves. Je hebt daarnaast een set aanvallen, supers, ranged attacks en verbluffende Jutsu ultieme aanvallen die heel mooi worden gepresenteerd. Counters zijn ook terug in de vorm van Subsitution jutsu. Hiermee kan je veilig uit een combo van je tegenstander komen, maar let wel je kan dit maar enkele keren doen. In PvP zijn daarom de meeste wedstrijden gericht op wie het eerste uit Subsitution jutsu’s raakt, waarna je alle supers en ultimates kan inzetten.

Een grote verbetering ten opzichte van voorgaande games is dat je nu echt combo’s kan maken. Naruto Storm-games waren deels button mash-games, maar de verandering om eigen combo’s te maken, doet dit meer aanvoelen als een competitieve fighting game. Je kan nu animation cancels doen, supers gebruiken als combo extenders en assists inschakelen voor langere combo’s. Deze Naruto-game is hierdoor minder een brein op nul zetten button mash-game, maar daadwerkelijk een strategische arena vechtgame geworden.

Overige modi

Naast twee story modi is er meer te doen in Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections. Zo krijg je in-game currency voor alles wat je doet in de game. Deze currency kan je spenderen in de in-game shop voor honderden ninja items, concept art en meer. Geen van deze items zijn gebonden aan microtransacties, je verzamelt alles door de game gewoon te spelen. Verder is er een uitgebreide encyclopedie waar je alles van de wereld, personages en meer kan lezen.

Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections bevat een traditionele versus modus waar je tegen de CPU kan spelen of tegen een vriend door gebruik te maken van een tweede controller. Alle personages en maps zijn dan beschikbaar. Voor mensen die nieuw zijn, is er een uitgebreid tutorial en er is zelfs de optie om te kiezen voor easy controls. Spectaculaire aanvallen en combo’s zijn dan heel eenvoudig te doen, leuk voor de beginnende Naruto Storm-spelers die vanaf minuut 1 wil genieten.

Als laatste is er ook Online multiplayer. Je kan hier Casual en Ranked Battles spelen. Helaas is er geen private match-optie, waardoor je niet tegen een vriend kan spelen. In Casual speel je een vriendschappelijke wedstrijd tegen een willekeurige speler zonder consequenties. Ranked is spelen om een hogere ranking te bereiken door te spelen tegen mensen van jouw eigen niveau. Dit is de modus waar de meeste spelers het meest tijd aan zullen besteden en dan moet de netcode wel goed zijn. Gelukkig is dat ook zo. Vergeleken met Naruto Storm 4, Dragon Ball Xenoverse 2 of My Hero One Rumble, is de netcode hier een behoorlijke stap vooruit. Dat wil niet zeggen dat je soms geen lag krijgt, maar 8 van de tien online wedstrijden tegen spelers aan de andere kant van de wereld, gingen vloeiend.

naruto storm connections scr01

Graphics en performance

Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections is een aparte game als het gaat om graphics, want er is duidelijk veel gerecycled uit voorgaande games. De ene cutscene, personage of animatie ziet er beter uit dan de andere. De graphics, textures en animaties zijn niet consistent, maar de framerate is dat gelukkig wel. Wij hebben deze game gespeeld op een PlayStation 5-console en de game hield constant een framerate van 60 aan. Ook qua polish is het prima. Wij zijn geen bug, glitch of crash tegengekomen.

Conclusie

Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections voelt aan als Naruto Storm 4 met hier en daar wat meer content. Deze game lijkt vooral gemaakt te zijn voor de hardcore Naruto-fans. Dit had wat ons betreft ook een DLC-pakket kunnen worden voor storm 4 of een Enhanced Editie van die game voor de huidige consoles. De History modus valt behoorlijk tegen en is veel beter gedaan in voorgaande games in de serie. Het origineel verhaal over Boruto is wel beter gedaan en de moeite waard om te spelen. Combat is verder beter dan ooit en de hoeveelheid speelbare personages uit de Anime en Manga is simpelweg indrukwekkend. Dit is zeker geen slechte Naruto-game, maar voor het 20 jaar bestaan van de Naruto-franchise had veel meer gekund.

Je kan Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections hier kopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties