Coronakilo’s kwijt raken? Dat kan door gewoon lui Netflix te kijken in je zetel

Je moet niet actief zijn

Met alweer een nieuwe lockdown zullen er bij velen van ons wat kilootjes bijkomen. We gaan dan op zoek naar allerlei manieren om die eraf te krijgen. Maar hoe doe je dat in godsnaam als je nergens naartoe mag? We hebben al een artikel gemaakt met 6 leuke manieren om te vermijden dat je een gigantische dikzak wordt tijdens de lockdown. Het kan echter nog anders.

Gewoon in je zetel Netflix kijken

Deze hadden wij alleszins nog niet geprobeerd. Je kan namelijk afvallen door gewoon naar Netflix te kijken. Al moet je wel bepaalde films en series kijken. Simpelweg neerploffen in de zetel en een horrorfilm opzetten! Het is zowaar ook wetenschappelijk bewezen dat dit werkt. De uitleg daarvoor klinkt nog vrij logisch

Je hartslag stijgt tijdens tijdens schrikmomenten in horrorfilms namelijk het meest. Onderzoekers ter zake leggen dit uit: “Als je hartslag verhoogt en je bloed wordt sneller rondgepompt dan ervaar je een adrenalinekick.” En deze ‘kicks’ verminderen je eetlust en verhogen je metabolisme, waardoor je dus calorieën verbrandt.

Vier of vijf van zulke films op een dag kijken en de kilo’s vliegen eraf. De onderzoekers waren zelfs zo lief om de ‘gezondste films’ op en rijtje te zetten. :

The Shining – 184 calorieën

Jaws – 161 calorieën

The Exorcist – 158 calorieën

Alien – 152 calorieën

Saw – 133 calorieën

A Nightmare on Elm Street – 118 calorieën

Paranormal Activity – 111 calorieën

The Blair Witch Project – 105 calorieën

The Texas Chain Saw Massacre – 107 calorieën

10 [Rec] – 101 calorieën

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments