Nicolas: “10.000 euro per maand of ik werk niet” News
Nicolas: “10.000 euro per maand of ik werk niet”
News

Nicolas: “10.000 euro per maand of ik werk niet”

U werkt zich net als wij elke dag uit de naad voor een gemiddeld loon waarmee u de eindjes aan elkaar probeert te knopen? Niet zo voor Nicolas Liébart, de toekomstige wederhelft van Debby Pfaff die hem de oren van het hoofd zeurt. Zij wil dat hij ook centen binnenbrengt, maar de lat van Nicolas ligt hoog. “10.000 euro per maand of ik werk niet, anders is het de moeite niet.” De ondernemersorganisatie NSZ reageert woedend; "Volstrekte nonsens van een rijkeluiszoontje."

Verslik u niet in uw koffie op uw grijze kantoor, als u hier de maatstaven van de blonde parasiet uit De Pfaffs leest. Vrouwlief Debby Pfaff eist dat Nicolas eindelijk ook iets binnenbrengt en zijn diensten aanbiedt op de arbeidsmarkt. Ondanks haar smeekbede is hij echter nog niet meteen van plan om uit zijn veilige pijp te komen. “Ik wil niet gaan werken om te werken. Ik wil iets doen dat me ligt. Het probleem is: ik weet niet wàt. Ik doe veel graag. In de bouw werken, als verkoper, of in de horeca, maar dat mag dan weer niet van Debby, omdat ik dan nooit thuis ben.”

Nicolas Liébart ligt naar eigen zeggen nochtans niet de hele dag met zijn voetjes in de lucht. “Ik ben niet lui. Ik heb verdomme Debby haar zaak helpen oprichten en de appartementen mee verbouwd. Ik vind trouwens geen job waar ik om half drie gedaan heb om Liam en Keano van school te halen. Als de opvang van de kinderen evenveel kost als ik verdien, wat voor zin heeft het dan? Dan blijf ik liever thuis.” Dat lijkt ons zelfs een goeie overweging in het geval van Nicolas, en bovendien het veiligst voor elk van ons.

Voor de goeie orde; Nicolas gaat niet stempelen en is nog steeds zelfstandige. “Ik dop niet omdat ik dat haat! Dat noem ik nu eens de rottigheid, het uitschot van de maatschappij. Ze zouden beter eens nagaan wie er allemaal dop krijgt. Als je leest dat iemand die van school gaat 1.000 tot 1.200 euro dopgeld krijgt? Waarom moeten die nog gaan werken? Ronduit schandalig is het.”

Wie van de werklust van deze bekende jongeling wil genieten, zal wel diep in de buidel moeten tasten, waarschuwt Nicolas. “Ik wil alles doen, op voorwaarde dat het genoeg betaalt. Hoeveel? Een kameraad, die ook zelfstandig is, zegt dat ik minimum 10.000 euro bruto per maand moet verdienen, anders is het niet de moeite dat ik zelfstandige ben. Kijk, ik wil werken. Ik wil vooruit in het leven. Ik wil gerust veel uren kloppen, maar dan wel aan 35 à 40 euro per uur.” Veel succes, Nicolas.

Het ziet er echter niet rooskleurig uit voor deze vegetatieve Pfaff. “Het is duidelijk dat deze man niet in de realiteit leeft. De luxe heeft hem blijkbaar aardig verblind en wereldvreemd gemaakt”, reageert voorzitter Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Uit cijfers blijkt bovendien dat een gemiddelde zelfstandige maandelijks 1.790 euro netto beroepsinkomsten heeft, voor de aftrek van belastingen. “Met zijn uitspraken schoffeert hij zowat alle zelfstandigen in Vlaanderen die dagelijks erg hard werken, maar bijlange geen 10.000 euro per maand verdienen."

U kan zondag in De Pfaffs zien hoe Debby haar toekomstige de volle laag geeft.

(BF)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties