Falende Walen verkloten Belgisch jeugdkampioenschap

Voor sporters die het niet tot op de Olympische Spelen schoppen, is een Belgisch kampioenschap nog steeds één van de absolute hoogtepunten in hun sportieve carrière, zeker voor jeugdige sporters. Vandaag werden de dromen van een honderdtal jonge sporters aan diggelen geslagen omdat de organisatie van het Belgische jeugdkampioenschap volledig – maar dan ook volledig […]

Voor sporters die het niet tot op de Olympische Spelen schoppen, is een Belgisch kampioenschap nog steeds één van de absolute hoogtepunten in hun sportieve carrière, zeker voor jeugdige sporters. Vandaag werden de dromen van een honderdtal jonge sporters aan diggelen geslagen omdat de organisatie van het Belgische jeugdkampioenschap volledig – maar dan ook volledig – in het honderd liep.
Ook in kleinere sporten kan ons landje uitblinken: zo werd onlangs Robin Ramaekers nog wereldkampioen handboogschieten bij de junioren in de Olympische discipline. Prachtig, en een voorbeeld voor de jonge schutters die zaterdag op het Belgische jeugdkampioenschap aantraden in Braine L’Alleud, waar de plaatselijke club de organisatie op zich nam.

Daar liep het echter fout: de wedstrijd lag meer stil dan ze aan de gang was, de organisatie was het noorden volledig kwijt en met een beetje rekenwerk besefte de organisator dat het einde van de wedstrijd (die al ‘s morgens gestart was) pas om 11 uur ‘s avonds zou kunnen plaatsvinden. Chaos tot en met dus, en de reacties bleven niet uit: huilende kinderen, woedende ouders en een volledige nietigverklaring en aflasting van de wedstrijd. Een absolute blamage voor het handboogschieten dus.

Een van de aanwezigen vertelde ons dat het al van in het begin misliep: “Er was niks in orde. Jonge schutters vergeten in te schrijven, amper organisatie, … Op het einde raakten de gemoederen enorm verhit en het scheelde niet veel of er zou gevochten worden. Morgen gaat hier het Belgisch Kampioenschap voor volwassenen door, als dit dan voorvalt, ben ik er zeker van dat er echt gewonden gaan vallen!”. (KA)

Leave a Reply

Your email address will not be published.