‘Grootste eikel van de Olympische Spelen’ legt uit waarom hij concurrenten saboteerden: ‘De flesjes waren te glad’

Spreekt hij de waarheid?

Eén van de meest opvallende beelden van de Olympische Spelen was ongetwijfeld het moment waarbij de Fransman Morhad Amdouni in de marathon even een hele rij met waterflesjes omver duwden waardoor een groot deel van zijn concurrenten achter hem op dat moment geen kans meer hadden om water te drinken terwijl bijna 30 graden was.

‘Ze gleden uit mijn handen’

Heel wat mensen verwijten nu dat hij de ‘grootste eikel van de Olympische Spelen’ was en dat dit het toppunt van onsportief gedrag is. Anderen denken dan weer dat hij het per ongeluk heeft gedaan. Morhad gaf nu achteraf zelf zijn versie van de feiten. Zo zegt hij dat het niet zijn bedoeling was, maar een combinatie van vermoeidheid en flesjes die te glad waren.

“Door de vermoeidheid begon ik stilaan mijn frisheid en energie te verliezen. Op een bepaald moment probeerde ik een waterflesje te grijpen, maar liet ik ze bijna allemaal vallen. Uit principe probeerde ik nadien waterflesjes te delen met anderen.”

“Om een einde te maken aan alle controverse die de video losmaakt, moet je goed kijken naar de beelden. Om de frisheid te bewaren, zijn de flesjes ondergedompeld in water. Dat maakt ze heel glad. Je ziet dat ik eentje probeer te nemen bij het begin van de rij, maar bij de minste aanraking gleden ze uit onze handen.”

Spreekt Morhad nu de waarheid of wil hij zich gewoon uit deze ongemakkelijke situatie lullen? Oordeel zelf nog eens met onderstaande beelden:

Bron: Sporza.be

Leave a Reply

Your email address will not be published.