Kevin De Bruyne best betaalde speler in Engeland, maar een 'armoezaaier' vergeleken met Mbappé Sport
Kevin De Bruyne best betaalde speler in Engeland, maar een 'armoezaaier' vergeleken met Mbappé
Sport

Kevin De Bruyne best betaalde speler in Engeland, maar een 'armoezaaier' vergeleken met Mbappé

Kevin De Bruyne (32) verdient maar liefst twee miljoen euro bruto per maand, waarmee hij de best betaalde speler in de Premier League is. Hoewel dit een aanzienlijk bedrag is, valt het in het niet bij het astronomische salaris van Kylian Mbappé (25), die in Parijs een brutobedrag van zes miljoen euro per maand verdient. Voor topvoetballers die met Mbappé uit eten gaan, is het advies dan ook om hem altijd de rekening te laten betalen, ongeacht of ze Kevin De Bruyne, Erling Haaland of Harry Kane heten.

Mbappé steekt met kop en schouders boven de rest uit wat betreft verloning. De PSG-superster, die binnenkort naar Real Madrid vertrekt, verdient een ongekend bedrag van zes miljoen euro bruto per maand. De Bruyne, Kane, Lewandowski, Salah - ze kunnen niet in de buurt komen van zijn loon. Dit blijkt uit gegevens die zijn gepubliceerd door de Franse sportkrant 'L'Equipe', die de maandelijkse salarissen van de grootste sterren in de vijf grootste Europese competities heeft onthuld.

Kevin De Bruyne en Erling Haaland

In de Premier League is Kevin De Bruyne de grootverdiener met een maandelijks brutoloon van 2,02 miljoen euro, gevolgd door zijn ploeggenoot bij Manchester City, Erling Haaland, met 1,9 miljoen euro. Mohamed Salah van Liverpool completeert de top drie met een maandelijks bruto salaris van 1,77 miljoen euro. In de Franse Ligue 1 wordt de volledige top tien ingenomen door PSG-spelers, met Ousmane Dembélé en Marquinhos als respectievelijk nummer twee en drie, die slechts een fractie verdienen van wat Mbappé ontvangt.

En wat in de Jupiler Pro League?

Ook in andere grote Europese competities kan niemand in de buurt komen van Mbappé's salaris. In La Liga leidt David Alaba van Real Madrid de loonketen met 1,88 miljoen euro per maand, terwijl Harry Kane van Bayern München het dichtst in de buurt komt van Mbappé in de Bundesliga, met een maandelijks brutobedrag van 2,1 miljoen euro. In de Serie A heeft Victor Osimhen van Napoli het hoogste maandloon met 1,5 miljoen euro. En bij ons? In de Jupiler Pro League is Simon Mignolet van Club Brugge de best verdienende speler is met een maandelijks brutoloon van 82.360 euro.

(Bron: hln.be en L’Equipe - Intropic: Screen grabs YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties