Kompany eerste Belg in reclamecampagne Pepsi! Sport
Kompany eerste Belg in reclamecampagne Pepsi!
Sport

Kompany eerste Belg in reclamecampagne Pepsi!

Kompany is België ontgroeid. Hij is een ster - Bob van Oosterhout, Sportmarketinggoeroe.
Lees verder voor een verdere verdiende ophemeling van ‘Vince the Prince’.

Alweer een internationale verwezenlijking van Vincent Kompany. De eerste Belg ooit, die schittert in een reclamecampagne van Pepsi. U mag er zeker van zijn dat hij goed omringd is. Lionel Messi, Sergio Ramos, Robin Van Persie, zijn maar enkele klinkende namen die weergalmen in deze reclamecampagne. ‘Het partnership maakt van Kompany ook één van de legendes van Pepsi, waardoor voetbalfans wereldwijd gaan kennismaken met het talent van Vincent’, aldus Jan Verlinden, marketingdirecteur bij Pepsi voor de Benelux.

Bob van Oosterhout staat eveneens niet te kijken van de keuze voor Kompany. Van Oosterhout is directeur en oprichter van het Nederlandse sportmarketingbureau ‘Triple Double’, was in 2009 Sportmarketeer van het Jaar en werd in 2013 verkozen tot meest invloedrijke persoon in sponsoring. ‘In de huidige wereld kan je als sporter een merk worden,als je sportief top of the bill bent. Maar het publiek wil meer zien: een positief wereldbeeld, maatschappelijke betrokkenheid en normaal gedrag. En Kompany heeft en geeft dat. Hij is een fantastische voetballer en een echte leider. Hij is intelligent, mooi en laat in alle opzichten zien dat hij betrokken is bij de wereld rondom hem. Eigenlijk is hij een droom voor elke marketeer’, aldus Van Oosterhout.

Enige kanttekening: Pepsi stelde een groep van 19 voetballers voor, maar werkt mondiaal vooral met een Dream Team van zes, onder aanvoering van Messi. ‘Kompany zal volgens mij vooral ingezet worden inde Benelux en Engeland. Kompany is op dit moment vooral Europees van belang. Hij zal nog niet te zien zijn in de mondiale reclamecampagne.’ ‘De stap naar de mondiale roem is gaan spelen voor Real Madrid of Manchester United.’, stelt Van Oosterhout. Hieronder een filmpje van het 'Dream Team'.(TB)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties