Maak kennis met de zwaarste speler op de Rugby World Cup, die meer weegt als een volwassen panda Sport
Maak kennis met de zwaarste speler op de Rugby World Cup, die meer weegt als een volwassen panda
Sport

Maak kennis met de zwaarste speler op de Rugby World Cup, die meer weegt als een volwassen panda

Bereid je voor om wat buitengewone fysieke kracht te aanschouwen tijdens de Rugby World Cup in Frankrijk (08/09 tot 28/10). En het summum hiervan is misschien wel de Tongaanse international Ben Tameifuna, die dit jaar de zwaarste speler zal zijn op het tornooi.

De in Nieuw-Zeeland geboren Tameifuna heeft doorheen de jaren al flink wat kritiek gekregen op zijn gewicht. Hij verscheen op een training voor het WK van 2019 met een gewicht van 160 kg en kreeg de opdracht (lees: het bevel) om minstens 40 kg af te vallen. Uiteindelijk is hij daarin geslaagd en nu weegt de speler van Bordeaux Begles een goeie 140 kg droog aan de haak.

"Het probleem waren croissants en stokbroden"

Ter referentie, dat nog steeds angstaanjagende cijfer plaatst hem in dezelfde categorie als een volwassen panda, de grootste sumoworstelaars ter wereld of zelfs een gemiddelde staande piano Voor de bierliefhebbers onder ons: hij weegt meer dan twee volle biervaten. Ooit onthulde Tameifanu de reden voor zijn toch wel aanzienlijke gewicht: te veel croissants en stokbroden. Hij zei ook: “Uiteraard heb ik geen wasbordje! Ik kijk naar eten en kom aan!"

Op een bepaald moment zei een van zijn coaches hem dat hij er dringend iets aan moest doen. “De coach zei toen dat ik mijn gewoonten moest veranderen,” herinnert Tameifanu zich in een interview met Rugby World. "Ik beloofde mezelf eigenlijk op die dag: 'Ik ga nooit meer terug naar die 160 kg’. Het WK kwam er toen aan, maar tijdens de voorbereiding was ik eigenlijk gewoon los gegaan. Ik was weer thuis, ik genoot gewoon van mama's kookkunsten. En ik had eerlijk gezegd geen zin om iets te doen.”

"Het was ofwel pizza, ofwel naar de sportschool"

“En natuurlijk heb ik de gevolgen betaald. En ja, ik heb fouten gemaakt, maar als rugbyspeler gaat het erom hoe je erop reageert,” ging hij verder. “Of je laat je lip hangen en gaat naar huis om nog een pizza te eten, of je gaat naar de sportschool en gaat er gewoon voor. Toen de coach met me sprak en zei dat ze zich zorgen maakten over mijn gezondheid, ging er een belletje in mijn hoofd af. Het was van, 'Misschien is dit een beetje gevaarlijk'. Maar het ging er gewoon om goede gewoonten te vinden en te behouden." Tameifanu kwam ondertussen al 24 keer uit voor Tonga. Ze nemen het morgen (zaterdag 09/09) in hun eerste wedstrijd op de World Cup op tegen Ierland.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties