'Masters of Madness': Dries Mertens en Jan Vertonghen lanceren ongeziene nieuwe voetbalcompetitie Sport
'Masters of Madness': Dries Mertens en Jan Vertonghen lanceren ongeziene nieuwe voetbalcompetitie
Sport

'Masters of Madness': Dries Mertens en Jan Vertonghen lanceren ongeziene nieuwe voetbalcompetitie

Dries Mertens (37) en Jan Vertonghen (37) richten zich niet alleen op hun leven na het voetbal, maar ook op de toekomst van de sport zelf. De twee ex-Rode Duivels lanceren samen een nieuwe competitie: Masters of Madness. Dit initiatief omvat gemengde teams en bekende coaches. Met een mysterieus filmpje op Instagram hintten Dries Mertens en Jan Vertonghen eerder al naar dit nieuwe gezamenlijke project.

Samen met productiehuis Woestijnvis en Sporthouse Group zetten de voormalige Duivels Masters of Madness op. Deze alternatieve voetbalcompetitie legt de nadruk op entertainment, visuele vernieuwingen en innovatieve spelregels. “Masters of Madness is sneller en eigentijdser dan alle bestaande voetbalcompetities,” legt Mertens uit. “Jan en ik willen het verschil maken door entertainment zowel op als naast het veld centraal te stellen. We hebben nieuwe spelregels bedacht, geïnspireerd door allerlei sporten en de gamingwereld.”

Kleiner veld met boarding en zes spelers

De wedstrijden worden gespeeld op een kleiner veld met boarding, en de teams bestaan uit zes in plaats van elf spelers. Een wedstrijd duurt vier keer acht minuten, in plaats van de gebruikelijke negentig. Een belangrijk verschil met traditioneel voetbal is dat mannen en vrouwen in dezelfde ploeg kunnen spelen. De competitie biedt plaats aan acht teams van tien spelers, die worden gecoacht door duo’s bestaande uit bekende personen uit de sport, media of digitale wereld.

Selectiedagen

Spelers van minimaal zestien jaar oud kunnen zich tot 18 augustus inschrijven via www.mastersofmadness.be. De 350 beste kandidaten worden uitgenodigd voor de selectiedagen in augustus, waarna de tachtig overgebleven spelers via een draftsysteem worden toegewezen aan de acht teams. “Dries en ik zijn erg benieuwd naar de talenten die zich zullen inschrijven,” aldus Vertonghen. “Aan iedereen die het niet tot profvoetballer heeft geschopt: dit is je kans!”

Live uitzendingen

“Tijdens de selectiedagen zullen we de kandidaten uitdagen met diverse testen om ons te overtuigen van hun deelname aan de competitie.” De initiatiefnemers hopen dat naast spelers uit de hoogste amateurreeksen ook ex-profvoetballers zich zullen aanmelden. De wedstrijden worden in januari en februari 2025 van maandag tot en met donderdag live uitgezonden op YouTube, GoPlay en Play4.

(Bron: nieuwsblad.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties