Review: Call of Duty: Modern Warfare 2 – Een geslaagd vervolg? Sport
Review: Call of Duty: Modern Warfare 2 – Een geslaagd vervolg?
Sport

Review: Call of Duty: Modern Warfare 2 – Een geslaagd vervolg?

De volledige eindscore en de plus en minpunten van Call of Duty: Modern Warfare 2 kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Na de ietwat tegenvallende Call of Duty: Vanguard van Sledgehammer Games is het dit jaar Infinity Ward dat een nieuwe Call of Duty-game uitbrengt. Het is een sequel van de reboot van Call of Duty: Modern Warfare die in 2019 verscheen. De verwachtingen waren hoog na het succes van de eerste game. In deze review lees je of Call of Duty: Modern Warfare 2 de verwachtingen waarmaakt.

Campaign

Call of Duty: Modern Warfare 2 bevat een campaign, multiplayer-modus en diverse co-op missies. Helaas is er geen Zombies-modus die we kennen uit voorgaande games. De campaign in Call of Duty: Modern Warfare 2 speelt zich drie jaar na Modern Warfare uit 2019 af. Aan het eind van Modern Warfare 2019 was Price bezig met het samenstellen van Task Force 141. Inmiddels bestaat de groep en moet het vechten tegen een nieuw gevaar.

In de campaign van Call of Duty: Modern Warfare 2 moet je het opnemen tegen een terroristische organisatie genaamd Al-Qatala. Deze organisatie heeft op de één of andere manier Amerikaanse raketten in hun bezit en wordt gesteund door een Mexicaans drugskartel. Aan het hoofd van de terroristische organisatie staat Hassan Zyani. Het doel in de game is om de terroristische organisatie en hun leden uit te schakelen. Op bepaalde momenten krijgt het verhaal een ietwat politieke wending.

Review: Call of Duty: Modern Warfare 2 – Een geslaagd vervolg?

De terroristische organisatie en het cartel zijn gevestigd in meerdere landen. De campaign speelt zich dan ook af in diverse gebieden over de hele wereld. Zo zijn er enkele missies die zich afspelen in fictieve gebieden, maar ook missies in echte steden. Het level in Amsterdam is bijvoorbeeld erg indrukwekkend, omdat het zeer nauwkeurig was nagemaakt. Daarnaast zijn er missies die doen denken aan missies uit oudere games, zoals de iconische sniper-missie uit de allereerste Modern Warfare-game.

Modern Warfare 2 bevat een vermakelijke campaign met een enigszins interessant verhaal, toffe karakters en indrukwekkende setpieces. Er is behoorlijk veel variatie in de missies. Zo moet je in één missie wat meer stealth te werk gaan en in een andere missies honderden vijanden neerschieten met een AC 130 gevechtsvliegtuig. Grafisch zien de verschillende gebieden er ook erg goed uit. Al met al hebben we ons erg vermaakt met de ongeveer zes uur durende campaign.

Review: Call of Duty: Modern Warfare 2 – Een geslaagd vervolg?

Multiplayer

De multiplayer in Call of Duty: Modern Warfare 2 bevat verschillende modi, namelijk: Team Deathmatch, Domination, Invasion, Ground War, Prisoner Rescue, Knock Out, Hardpoint, Search and Destroy, Free-for-All, Headquarters, Control en Kill Confirmed. Het merendeel van deze modi kennen we uit de voorgaande games. Nieuw zijn Prisoner Rescue en Knock Out. Knock Out is een 6v6 modus zonder respawns waarbij je een pakketje bij je moet houden om punten te verzamelen. Wij vonden de Prisoner Rescue-modus erg leuk. In deze modus moet je gevangenen redden of verdedigen. Dit vergt wat meer tactische gameplay.

Een andere nieuwe modus is Invasion. In deze modus nemen 32 spelers het op tegen 32 spelers. Zijn er niet genoeg mensen om een team te vullen, dan worden er bots in de game geplaatst. Deze modus voelt als een geheel andere ervaring als we het vergelijken met de wat kleinschaligere modi. Invasion voelt aan als een grootschalige oorlog met tanks, helikopters en snipers die zich overal kunnen bevinden.

Na de tegenvallende multiplayer van Vanguard moeten we zeggen dat de multiplayer in Call of Duty: Modern Warfare 2 een stuk beter is. Het schieten voelt goed aan met het geluid en de feedback die je krijgt. Daarnaast zorgt de snelle time-to-kill voor snelle en actievolle gameplay.

Review: Call of Duty: Modern Warfare 2 – Een geslaagd vervolg?

De maps in Modern Warfare 2 zijn over het algemeen erg goed, maar helaas zijn er op launch niet zoveel. Er zijn op dit moment maar tien core maps en vijf maps voor de grootschalige modi. Bovendien is een map die speelbaar was in de bèta op dit moment niet speelbaar. Daarnaast zijn er bepaalde maps die niet leuk zijn om te spelen. Zo heb je bijvoorbeeld een lineaire map met tientallen auto’s. Uit het niets kan een auto ontploffen waardoor je doodgaat.

De multiplayer in Modern Warfare 2 bevat een nieuwe manier om attachments en wapens vrij te spelen. Je zult wapens moeten levelen om nieuwe wapens vrij te spelen. Het levelen van een wapen kan attachments en een nieuw wapen vrijspelen. Dit moedigt spelers aan om verschillende wapens uit te proberen. Het voelt wel enorm traag aan om een wapen te levelen. Per potje krijg je maximaal één tot twee levels voor een wapen. Hoewel het een leuk idee is om wapens en attachments vrij te spelen met verschillende wapens, is het erg onduidelijk welk wapen je precies moet levelen voor specifieke attachments. De menu’s in de game zijn zeer onoverzichtelijk. Dit komt deels omdat je voor alles eindeloos naar rechts moet scrollen.

Conclusie

Call of Duty: Modern Warfare 2 is een geslaagd vervolg van Modern Warfare uit 2019. De gameplay voelt erg goed aan, de campaign is zeer vermakelijk en de multiplayer bevat erg veel modi om je mee te vermaken. Hoewel het aantal maps op launch ietwat tegenvallend is, hopen we dat dit zal veranderen met aankomende content updates.

Je kan Call of Duty: Modern Warfare II – C.O.D.E. Editie (bol.com exclusive met coole extra’s) hier kopen voor de standaardprijs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties