Review: Like a Dragon: Ishin – Een geslaagde remake van een spin-off? Sport
Review: Like a Dragon: Ishin – Een geslaagde remake van een spin-off?
Sport

Review: Like a Dragon: Ishin – Een geslaagde remake van een spin-off?

De volledige eindscore en de plus en minpunten van Like a Dragon Ishin kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Like a Dragon: Ishin is een game die in 2014 verscheen en enkel speelbaar was in Japan. Velen zullen de serie kennen als de Yakuza-serie. Ryu Ga Gotoku Studio heeft recent echter de naam van de serie veranderd naar Like A Dragon. De studio brengt Like a Dragon: Ishin naar het westen in de vorm van een remake. Like a Dragon: Ishin is een spin-off van de hoofdserie van Like a Dragon en brengt daarom een andere ervaring met zich mee.

Like a Dragon: Ishin is een spin-off die bekend aanvoelt maar tegelijkertijd ook grote veranderingen bevat. Zo heeft de game veel van dezelfde gezichten als de games in de hoofdserie, maar het zijn compleet andere karakters. Sakamoto Ryoma het personage waarmee je speelt, heeft bijvoorbeeld het gezicht van Kazuma Kiryu. Dit geldt voor de meeste personages in de game en brengt een element van nostalgie met zich mee.

Een politiek verhaal

De game speelt zich af in de 19e eeuw in Japan ten tijde van de Bakumatsu. Deze periode kenmerkt een politieke verandering in het Japan. In de game is er een conflict aanwezig tussen ondersteuners van de shogun en een groep die de dictatuur probeert omver te werpen en de rechtmatige keizer van Japan op de troon te plaatsen. Onderdeel van de aanhangers van de shogun zijn de Shinsengumi. Deze groep gebruikt dodelijk geweld om de oppositie te verslaan. Als je niet bekend bent met de historie van Japan kan het verhaal in het begin wat moeilijk te volgen zijn. Hoe meer je speelt hoe duidelijker het echter wordt.

Review: Like a Dragon: Ishin – Een geslaagde remake van een spin-off?

In Like a Dragon: Ishin volg je het verhaal van Sakamoto Ryoma. Samen met zijn broer en vader wil Ryoma het klassensysteem van Tosa omver werpen. Net wanneer zij van plan zijn om dit te doen, wordt de vader van Ryoma vermoord. Ryoma gaat op zoek naar wie zijn vader heeft vermoord in Kyo, waar de game zich grotendeels afspeelt. Om de moordenaar te vinden zal je lid moeten worden van de Shinsengumi, de groep die de vijand is van de loyalisten van Tosa.

Je zult met Ryoma dus als het ware als undercover agent te werk moeten gaan. Het verhaal is behoorlijk interessant met een grote hoeveelheid toffe karakters. De game bevat actievolle over-the-top momenten zoals we van de Yakuza-games gewend zijn. Daarnaast zijn er diverse twists die ervoor zorgen dat het verhaal van begin tot eind erg interessant blijft. Het verhaal in Like a Dragon: Ishin is wat ons betreft dan ook beter dan veel games in de hoofdserie.

Vier verschillende stances

In Like a Dragon: Ishin kun je gebruiken van vier verschillende stances in combat. De eerste is de Brawler die bekend zal aanvoelen. In de Brawler stance maak je gebruik van je vuisten om vijanden te verslaan. Daarnaast kan je ook objecten oppakken en daarmee vechten. Het voelt echter dat er minder focus is op de Brawler en meer op de andere drie stances. Vergeleken met de andere stances voelt de Brawler stance een stuk zwakker aan en zijn er vaak geen objecten om te gebruiken.

Review: Like a Dragon: Ishin – Een geslaagde remake van een spin-off?

Naast de Brawler stance is er ook een stance waarbij je je katana gebruikt, namelijk de Swordsman. In de Swordsman stance gebruik je enkel je katana en deze stance is met name bedoeld voor één op één gevechten. Door gebruik te maken van de Gunman stance kan je een pistool gebruiken om vijanden van ver neer te schieten. Tot slot is er ook een stance waarbij je een pistool in één hand hebt en een katana in de andere. Deze stance is met name handig als er meerdere vijanden zijn. Er zijn dus vier verschillende stances die in verschillende situaties handig zijn.

Elke stance bevat zijn eigen skill tree met behoorlijk veel skills om vrij te spelen. Zo zijn er bijvoorbeeld skills die ervoor zorgen dat je aanvallen kan afweren, maar er is ook een breed scala aan offensieve vaardigheden. Onderdeel hiervan zijn de heat actions die we kennen uit andere games in de serie. Deze geanimeerde aanvallen verrichten veel schade aan vijanden en zien er bovendien erg cool uit.

Review: Like a Dragon: Ishin – Een geslaagde remake van een spin-off?

Tijdens het spelen verdien je zowel normale skill orbs als orbs voor de stances zelf. De normale skill orbs kun je gebruiken in elke skill tree en de orbs van de stances alleen in die specifieke stance. Hiermee kun je je eigen speelstijl vormgeven. Bovendien heeft elke skill tree vaardigheden die je enkel kunt vrijspelen door bepaalde missies te voltooien. Elke stance heeft namelijk een trainer die je diverse vaardigheden leert.

Hoewel het vechtsysteem in het begin erg leuk is, begint het na een tijdje wel te vervelen. Vijanden hebben te veel health waardoor het erg lang duurt om ze te verslaan. Dit is met name het geval bij baasgevechten. Bovendien voelt de combat soms wat traag aan omdat het soms enkele seconden duurt om weer op te staan als Ryoma naar de grond wordt geslagen. Hoewel items en wapens ervoor kunnen zorgen dat je meer schade verricht, hebben wij in onze playthrough slechts een handjevol wapens gevonden. Een ander punt waar wij ons aan irriteerden was de frequentie van vijanden. Op bijna elke hoek is er een vijand te vinden en je kunt deze ook niet vermijden.

Review: Like a Dragon: Ishin – Een geslaagde remake van een spin-off?

Trooper cards en sidequests

Naast de stances is er ook het Trooper Cards systeem in de game. Hiermee verzamel je als het ware kaarten die je kunt gebruiken in combat op verschillende manieren. Er is een grote hoeveelheid aan kaarten te verzamelen met verschillende skills. Je hebt bijvoorbeeld kaarten die je een health bonus geven, maar ook kaarten die bijvoorbeeld vijanden aanvallen met een bliksemstraal. Hoewel het systeem optioneel is, hadden wij erg veel plezier met het verzamelen en gebruiken van nieuwe kaarten.

Like a Dragon: Ishin bevat naast de hoofdmissies ook enorm veel sidequests om te voltooien. De sidequests zijn over het algemeen erg leuk. Er zijn geen traditionele fetch quests, bijna elke sidequest bevat een creatief en uniek verhaal. Naast de sidequests bevat de wereld een groot aantal zijactiviteiten zoals dansen en plekken om te eten. Qua content is er dan ook enorm veel te doen in de wereld.

Grafisch ziet de game er erg goed uit en voelt aan als een volwaardige visuele remake. Vooral de cutscenes zien er enorm goed uit. Er waren echter wel enkele technische problemen toen wij speelden. Zo verdwenen NPC’s soms in de grond en werden bepaalde dialogen automatisch overgeslagen. Dit gebeurde niet vaak, maar was toch wel een irritatiepunt.

Conclusie

Like a Dragon: Ishin is een uitstekende remake van een geliefde game geworden. De game bevat een meeslepend verhaal met gevarieerde combat en enorm veel content. Visueel ziet de game er ook enorm goed uit. Hoewel er bepaalde punten zijn die beter konden zijn, is dit voor fans van de serie een must-have. Ook nieuwkomers zullen plezier kunnen beleven aan de game omdat het verhaal los staat van de andere games in de serie.

Je kan Like a Dragon: Ishin hier kopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties