Review: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max – De draadloze gaming headset voor alle consoles Sport
Review: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max – De draadloze gaming headset voor alle consoles
Sport

Review: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max – De draadloze gaming headset voor alle consoles

De volledige eindscore en de plus en minpunten van de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Bekende gaming merk Turtle Beach brengt verbeterde versies van de populaire Stealth 600 gaming headset uit met de toevoeging ‘Max’ in de naam. Wij kregen de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max, de headset die op het eerste gezicht identiek lijkt op de reguliere Gen 2, maar er zijn wel degelijk enkele grote verbeteringen doorgevoerd. Of de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max de moeite waard is, lees je in deze review.

Max is beter

De naam van de nieuwe headset lijkt heel veel op de headset die in 2021 werd uitgebracht. Kijk dus of ‘Max’ staat op de doos als je deze headset koopt, dan weet je dat je het nieuwste model hebt. Deze Max-versie heeft een adviesprijs van €139,99 en komt in drie kleurenopties, namelijk volledig zwart, helemaal rood en wit camo. De twee laatstgenoemde zien er heel mooi uit. De zwarte versie oogt een beetje minimalistisch, maar trekt wel het minst aandacht van anderen. Dit kan handig zijn als je deze headset ook buiten gaming gebruikt voor bijvoorbeeld school en werk.

De Stealth 600 Gen 2 was al goed ontvangen, maar de Max-versie heeft enkele verbeteringen. De Turtle Beach Stealth 600 gaming Gen 2 Max is een volledig draadloze headset. Er is geen 3.5mm ingang om een kabel aan te sluiten. Dat is zeker jammer, vooral als je batterij leeg is en je de headset toch even nodig hebt. Dan was snel een kabel aansluiten handig geweest, maar die optie is er niet.

Een behoorlijke upgrade van de Max ten opzichte van de reguliere Gen 2, is de batterijduur. Deze headset heeft een batterijduur van 48 uur, Dat is werkelijk insane! Je kan hiermee Horizon II: Forbidden West helemaal uitspelen inclusief side quests en je batterij is nog steeds niet leeg. Geen één headset die wij tot nu toe hebben ontvangen komt in de buurt van de batterijduur van de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max. De reguliere Gen 2 had een batterijduur van 24 uur, wat zeker niet verkeerd was, maar het Max-model krijgt het voor elkaar om het dubbele aan te bieden zonder verlies in design. Bovendien heeft deze headset een quick charge feature. 15 minuten opladen en de headset kan weer 8.5 uur mee.

Review: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max – De draadloze gaming headset voor alle consoles

Compatibel met alles

Het beste van de Gen 2 Max, is dat het compatibel is met alle platforms. Voor consoles is er een bijgeleverde dongle. Deze is officieel gemaakt voor Xbox, want de Xbox Wireless Protocol wordt ondersteund, maar het geweldige is dat er een switch op de dongle is. Hiermee schakel je over van Xbox naar USB-modus. Zo is deze headset plug and play te gebruiken met een PC, de Nintendo Switch (via de Dock) en PlayStation-consoles. Hoewel de doos van deze headset Xbox brandings heeft, werkt deze headset ook geweldig met de Nintendo Switch en PlayStation-consoles.

Het verbinden gaat heel snel en het bereik is enkele meters lang. Via de dongle wordt er gebruikgemaakt van een 2,4-GHz-verbinding, waardoor er geen latency is tussen wat je hoort en wat er op het scherm wordt getoond. De dongle maakt heel veel indruk, want tot nu toe zijn er weinig draadloze headsets verkrijgbar die compatibel zijn met zowel Xbox als PlayStation-consoles.

Review: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max – De draadloze gaming headset voor alle consoles

Design

Het design van de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max is vrijwel identiek aan de reguliere Stealth Gen 2. De headset is overwegend gemaakt van kunststof waarbij enkele belangrijke onderdelen van metaal zijn zodat de headset robuust blijft. Deze headset kan zeker tegen een stootje, ondanks dat het grotendeels gemaakt is van kunststof. Aan beide oorschelpen is het Turtle Beach-logo en een mooi afgewerkt randje tussen de oorschelp en oorkussen te zien, wat fraai oogt.

De oorkussens zijn van het type ‘over ear’ waardoor de kussens niet op je oren, maar eromheen komen. Dit zorgt voor extra comfort, geen druk op je hoofd en oren. Bovendien zorgt het voor een passieve seal. Je krijgt hiermee als het ware passieve noice cancelation zodat je meer meekrijgt van de grote 50mm drivers. De hoofdband is gemaakt van imitatieleer wat lekker zit. De oorkussens zijn heel zacht en dikker dan de meeste headsets. Dit zorgt ervoor dat de headset ook bij langere game sessies comfortabel blijft. Een pluspunt voor mensen met een bril, is dat er aan de bovenkant van de kussens een zachtere laag is die als het ware om je bril kan buigen. Dit zorgt ervoor dat de headset ook met een bril op, heel lekker zit.

Alle knoppen van de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max zijn onder de linkeroorschelp te vinden. Deze headset heeft een aan/uit-knop, een bluetooth-knop, een knop om van EQ-profielen-modus te wisselen en twee draaiwielen. Aan de ene kant is het te begrijpen waarom Turtle Beach dit heeft gedaan, om snel tijdens het gamen aanpassingen te kunnen doen met één hand. Toch hadden wij liever enkele knoppen aan de rechterkant gezien, want alles naast elkaar zorgt voor verwarring, met name de twee draaiwielen. Eentje is voor game audio en de andere is voor het aanpassen van chat audio. Bij ons kwam het enkele keren voor dat we aan het verkeerde wiel zaten te draaien, terwijl dat niet de bedoeling was. Eén draaiwiel aan de rechterkant en eentje aan de linkerkant zoals de officiële Xbox Series headset van Microsoft was beter geweest.

Review: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max – De draadloze gaming headset voor alle consoles

Superhuman hearing

Een bijzondere functie van de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 is de zogenaamde Superhuman Hearing-modus. Met name competitieve gamers zullen dit waarderen. Hiermee krijgen bepaalde frequenties een boost waardoor je beter 3D audio kan horen zoals voetstappen van vijanden. Hiermee heb je een net wat beter overzicht in bijvoorbeeld een potje Call of Duty. Wel moet er gezegd worden dat andere frequenties bij Superhuman weinig indruk maken. Gebruik dit echt voor de competitieve games en de ‘Signature sound’ voor bijvoorbeeld verhaalgedreven games.

Review: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max – De draadloze gaming headset voor alle consoles

Base heavy geluid

Wat direct opvalt wanneer je de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max opzet, is de extra focus op bass. De lows, highs en mids zijn helder, maar er is duidelijk een volle bass te horen. Wij vinden dit prettig omdat we veel actievolle games spelen, maar andere mensen hebben een voorkeur voor zeer gebalanceerd geluid met minder nadruk op de base. De headset heeft een goede audio separatie, klanken, tonen, geluiden en instrumenten zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. 3D surround-effecten op de Xbox en PlayStation-consoles zijn hier goed te verstaan. Het geluidsprofiel zorgt ervoor dat deze headset ook fijn is voor films of muziek.

Review: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max – De draadloze gaming headset voor alle consoles

Microfoon prima

De uitklapbare microfoon van de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max is prima en doet wat het moet doen. Onze stem was helder te verstaan in game chats. Omdat de uitklapbare microfoon precies past in de frame van de linkeroorschelp, heeft deze headset ook een koptelefoon-uitstraling. Door het minimalistisch design wat niet zozeer ‘gamer’ oogt, is met name de zwarte kleurenoptie geschikt voor gebruik buiten gaming.

De microfoon van deze headset neemt wel opvallend veel achtergrondgeluid op. Veel headsets van deze prijsklasse hebben een microfoon die achtergrondgeluid kan wegfilteren en focust op het geluid van de gebruiker. Deze headset pikt snel achtergrondgeluiden op, wat afhankelijk van je situatie, vervelend kan zijn. Een handige feature is dat de microfoon automatisch wordt gedept als het omhoog staat.

https://www.youtube.com/embed/_yZzQmBlbqY

Conclusie

Turtle Beach heeft een al goede draadloze gaming headset, net wat beter gemaakt. DeTurtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max is een robuuste headset die comfortabel zit en zorgt voor helder en vooral krachtig geluid. Deze Max-editie heeft twee key features die het uniek maakt. De Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max is draadloos compatibel met alle platforms, vaak zien we namelijk een headset die alleen draadloos compatibel is met Xbox of met PlayStation. De tweede key feature is de ongelofelijk lange batterijduur van 48 uur, geen één draadloze gaming headset komt hier in de buurt.

Is alles perfect? Nee, want de draaiwielen zorgen voor verwarring, de microfoon neemt achtergrondgeluid op, de headset is overwegend kunststof, er is geen mogelijkheid om een audiokabel aan te sluiten wanneer nodig en je moet het overwegend doen met de ingebouwde EQ presets. Wat de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max goed doet, doet het heel goed en daarom is dit één van de betere draadloze gaming headsets van 2022.

Je kan De Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max hier kopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties