"Wij zijn een koppel non-binaire aliens. Mensen noemen ons duivels en we worden bespuugd" Stories
"Wij zijn een koppel non-binaire aliens. Mensen noemen ons duivels en we worden bespuugd"
Stories

"Wij zijn een koppel non-binaire aliens. Mensen noemen ons duivels en we worden bespuugd"

Een koppel dat naar zichzelf verwijst als ‘non-binaire aliens’ schokt het internet met hun ‘out-of-this-world’ uiterlijk. Ontwerpers Hannah Rose Dalton en Steven Raj Bhaskaran zijn de personen achter het Instagram-account @matieresfecales. Steven is geboren in Montreal maar woonde tien jaar van zijn leven in Guyana, wat volgens hem vaak een beklemmende omgeving was, omringd door extreme armoede.

Steven kwam naar eigen zeggen in aanraking met de mogelijkheden van zelfexpressie door middel van mode en kunst toen hij terugkeerde naar Montreal. Hannah is geboren in Nieuw-Zeeland maar groeide op in Montreal, waar ze Steven leerde kennen op de modeschool. Nu gevestigd in Parijs, heeft het duo een Instagram-account met 740.000 volgers, waar ze foto's posten die bedoeld zijn, zo zeggen ze zelf, om te choqueren.

Vervormde hielen en kleine taille

De twee gaan nu al acht jaar met elkaar om en zoeken voortdurend de grenzen op met hun content. Op hun foto's zijn de hielen van hun voeten vaak vervormd tot met huid bedekte zeisen en is hun taille intens verkleind. Met behulp van protheses laten ze zichzelf er zo buitenaards mogelijk uitzien. Ook hun make-up is extreem, waarbij het duo er regelmatig voor kiest om hun kaalgeschoren hoofd wit te verven met overdreven oogmake-up.

“Slachtoffer van de maatschappij”

"Gewoon een herinnering dat mensen naar je kunnen wijzen, staren en lachen terwijl ze wrede grappen maken ten koste van jou. Maar het is je recht om net als hen op deze planeet te leven, zelfs als ze je niet begrijpen” schreven ze onlangs op hun account. "Het is je recht om je te kleden zoals je wilt, te leven zoals je wilt en te zijn wie of wat je wilt. Het is jouw recht om vrij te leven en ze kunnen er allemaal aan zuigen." Duidelijk! Fecal Matter fungeert als platform voor Hannah en Stevens kledinglijn, muziek en kunst en presenteert een alternatief voor beperkende schoonheidsnormen, kunnen we lezen op hun account.

(lees verder onder de foto)

Ze zeggen: "Vroeger leefden we in angst, maar elkaar onvoorwaardelijke liefde en steun tonen gaf ons genoeg moed om onze authentieke waarheid te leven, samen." Steven schreef eerder een ‘kunstenaarsverklaring’ voor Show Studio waarin hij enkele van de vragen deelde die ze met hun kunst proberen te beantwoorden. "Ik ben een slachtoffer van de maatschappij. Een slachtoffer van misbruik. Ik heb het menselijk bestaan in vraag gesteld sinds ik me kan herinneren” zei hij. “Waarom ben ik als kleurling geboren en waarom word ik daardoor anders behandeld?"

Gemengde reacties

“Waarom paste ik nooit bij de andere kinderen en waarom haatten ze me daarom?” ging hij verder. "Waarom werd ik geboren in een gewelddadige omgeving? Waarom speelde geweld zo'n grote rol in mijn gezin? Wie of wat heeft besloten dat ik moest opgroeien in de bijstand? "Waarom willen mensen meer een bleke dan een donkere huid? Waarom is het gevaarlijk om vrouwenkleding te dragen als je een man bent?"

Het paar krijgt gemengde reacties, zowel online als in de echte wereld. Ze zeggen dat mensen op hen gespuugd hebben, hen de duivel genoemd hebben en hen hebben uitgelachen en aangestaard. Maar ze zijn niet van plan hun speciale levensstijl en -opvatting te veranderen. Hieronder vind je wat bijzondere plaatjes van het tweetal…

(Bron: Daily Star)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties