Einde van een tijdperk, EA Sports FIFA heet vanaf juli 2023 officieel EA Sports FC

Na bijna 30 jaar gaan de twee uit elkaar

Na mbijna 30 jaar gaan Electronic Arts en de voetbalbond FIFA niet meer samenwerken. Vandaag heeft EA officieel aangegeven dat vanaf juli 2023, de FIFA voetbalgames EA Sports FC gaan heten.

De aankomende voetbalgame die deze zomer moet verschijnen heet nog wel FIFA, want EA wil nog wel de rechten voor de WK voor mannen en vrouwen houden. Na juli 2023 is het klaar met de samenwerking en gaat de uitgever verder onder de naam EA Sports FC. Buiten het verliezen van de rechten voor de WK, blijft EA de rechten houden van meer dan 300 licenties van partners over de hele wereld waaronder de Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A en de MLS.

FIFA 23 wordt dus de allerlaatste FIFA videogame gemaakt door Electronic Arts. De voetbalbond FIFA kan wel besluiten om een andere game studio de rechten van FIFA te geven.

Hieronder een officiële statement van Cam Weber, Executive Vice President & Group GM, EA SPORTS:

Aan voetbalfans overal ter wereld,

Ik wil beginnen met deze ongelooflijke community van meer dan 150 miljoen fans te bedanken voor het helpen bouwen van ‘s werelds grootste voetbal-entertainmentplatform – EA SPORTS™ FIFA.

Na bijna 30 jaar genre-bepalende interactieve voetbalervaringen te hebben gecreëerd, beginnen we binnenkort aan een opwindend nieuw tijdperk.

Volgend jaar wordt EA SPORTS FC de toekomst van het voetbal van EA SPORTS. Naast onze meer dan 300 licentiepartners in de sport, zijn we klaar om wereldwijde voetbalervaringen naar nieuwe hoogten te brengen, namens alle voetbalfans over de hele wereld.

Alles wat je leuk vindt aan onze games, maakt deel uit van EA SPORTS FC – dezelfde geweldige ervaringen, modi, competities, toernooien, clubs en atleten zullen er zijn. Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs en VOLTA Football zullen er allemaal zijn. Ons unieke licentieportfolio van meer dan 19.000 spelers, 700+ teams, 100+ stadions en 30 competities waarin we al tientallen jaren blijven investeren, zal er nog steeds zijn, uniek in EA SPORTS FC. Dat omvat exclusieve partnerships met de Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, de MLS – en nog veel meer.

Dit nieuwe onafhankelijke platform biedt nieuwe kansen – om te innoveren, creëren en evolueren. Dit is veel meer dan alleen een verandering van symbool – als EA SPORTS doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat EA SPORTS FC een symbool van verandering is. We zijn toegewijd aan het zinvol herinvesteren in de sport en we zijn verheugd om samen te werken met een groot en toenemend aantal partners om nieuwe authentieke ervaringen te brengen die vreugde, inclusiviteit, en inmersie brengen naar een wereldwijde community van fans. Ik kijk ernaar uit om de komende maanden meer details over deze plannen te delen.

Met EA SPORTS FC kunnen we deze toekomst en nog veel meer realiseren… maar niet voordat we de meest uitgebreide game ooit hebben geleverd met onze huidige naamgevingsrechtenpartner, FIFA, voor nog een jaar. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de volgende FIFA de beste ooit wordt, met meer features, game modes, World Cup-content, clubs, leagues, competities, en spelers dan in enige andere FIFA-titel in het verleden.

We zijn ongelooflijk enthousiast om samen met jullie allemaal aan de toekomst van het wereldwijde voetbal te bouwen, en zullen in de zomer van 2023 graag meer informatie over EA SPORTS FC delen. De toekomst van de sport is erg groot en erg rooskleurig, en voetbal-fandom bereikt alle uithoeken van de wereld. Wereldwijd voetbal maakt al bijna dertig jaar deel uit van EA SPORTS – en vandaag verzekeren we dat dit nog tientallen jaren zal blijven.

Wij bestaan om de toekomst van voetbalfandom te creëren – virtueel of echt, digitaal of fysiek, het is allemaal voetbal. Dank u voor uw voortdurende steun.