Belg wordt wereldkampioen freestyle windsurfen Sport
Belg wordt wereldkampioen freestyle windsurfen
Sport

Belg wordt wereldkampioen freestyle windsurfen

De Belgische windsurfer Steven Van Broeckhoven is wereldkampioen in freestyle geworden. Tijdens de Grand Slam in Fuertaventura won de 25-jarige Limburger de 6e van de 7 WK-manches en is zo zeker van zijn titel. Salto's en backflips op een plank scheurend over het water, niets is de Belgische freestyler te veel.

Rustig zonnebaden in een ligzetel zit er voor de Limburger niet in deze zomer. Hij focuste zich volledig op zijn surfplank en winderige oorden voor het wereldkampioenschap freestyle windsurfen. Ondanks een knieblessure tijdens de eerste manche in Vietnam liet hij de Belgische vlag 3 keer wapperen op de 5 volgende windsurfoorden en werd 2 keer 2e. In de finale in het Duitse Sylt zal geen enkele windsurfer over de hele wereld hem nog kunnen kloppen.

De overwinning dringt nog niet goed door bij de bescheiden Belgische stunter. "Dit is als de lotto winnen, ik zal tijd nodig hebben om het te beseffen," zei de windsurfer in Fuerteventura. "Vraag me niet hoe ik het doe. Het niveau aan de top ligt heel dicht bij elkaar en ik versloeg alle kleppers uit Bonaire zelfs op hun thuiswater. Ik weet wat ik kan en wat de jury graag wil zien maar dat ik de titel zou pakken, had ik nooit gedacht." (IV)

Een samenvatting van de Belgische freestyler windsurfen:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties