Beelden tonen hoe Parlementslid (NVA) werd gevolgd en aangevallen door Brusselse jongeren

Hallucinant

Mathias Vanden Borre (NVA), een Brussels parlementslid, werd gisteren gevolgd en aangevallen door een zevental allochtone jongeren. Het is onduidelijk waarom dit exact gebeurde, maar het was een behoorlijk stevige confrontatie vertelde Vanden Borre aan HLN.

Werkonbekwaam na aanval

 “Ik was met mijn vrouw en mijn zoontje van zeven jaar oud op bezoek bij een fotograaf. Toen mijn vrouw en mijn zoon daar nog binnen zaten, ging ik al even een blokje rond wandelen.”

“Plots kwamen zes à zeven jonge gasten achter mij wandelen. Die begonnen tegen mij te roepen, mij te intimideren. Ik pakte mijn gsm en begon te filmen. Daarop kwamen ze nog dichter. Ik kreeg eerst een schop in mijn zij, daarna een slag op mijn kaak. Een van hen probeerde mijn gsm te stelen. Toen ben ik gaan lopen.”

Na de aanval is hij minstens drie dagen werkonbekwaam: “Mijn kaak is gezwollen en ik heb last van oorsuizingenZe kwamen vanuit het niets achter me aan.” Het parlementslid diende ondertussen ook een klacht in bij de politie en toonde aan hen ook de beelden. Blijkbaar waren sommige onder hen geen onbekende: “Een politieagent herkende op mijn beelden wel al meteen een van die gasten. Dus ik vermoed dat ze wel bekend zijn bij de politie”,

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments