Chefkoks in Salt Bae-restaurant verdienen net genoeg om een cola na een uur werken te kopen

Rijk zal je er niet worden

Nusret Gökçe, ofwel Salt Bae is een internetfenomeen geworden door de manier waarop hij zout op eten strooit. Hij heeft ondertussen dan ook al 38 miljoen volgers op Instagram. De Turkse chef heeft heel slim gebruik gemaakt van zijn bekendheid en zit nu al bijna aan 20 restaurants wereldwijd. Dat ze een schot in de roos zijn, is een understatement. Zo gaat zijn bruto bedrijfswinst richting 100 miljoen per jaar. De 37-jarige chef opende onlangs ook zijn eerste restaurant in Londen.

Mensen beginnen in onze contreien nu pas te beseffen hoe peperduur gaan eten is bij de zoutstrooier. Een man liet enkele weken geleden zijn rekening zien toen hij met 4 mensen was gaan eten. Hij moest een slordige 1.800 pond betalen, iets meer dan 2.000 euro dus en het had nog duurder kunnen uitvallen. Zo kost een grote tomahawk steak al snel 730 euro, maar ook de drank is behoorlijk prijzig. 2 colaatjes kosten maar liefst 20 euro en voor 4 Red Bulls betaal je dan weer een slordige 50 euro.

Van werken in een Salt Bae-restaurant ga je niet het eten kunnen betalen

Er gaat nu een vacature de ronde voor te werken in een Salt Bae-restaurant. Zo zoekt hij ervaren chef-koks, eigenlijk de hoogste functie in zijn restaurants. We komen ook te weten dat de gemiddelde kok ongeveer 15 euro per uur bruto zal verdienen. Dat wil dus zeggen dat je na een uur werken toch nog net een cola kan betalen op je werkplaats.

Wil je die peperdure Tomahawk steak? Dan moet je als kok al een heel stuk meer dan 50 uur werken voor je deze kan betalen. Je kan deze dus wel bereiden, maar eigenlijk is deze echt niet betaalbaar voor jou. Volgens sommige mensen toch een beetje gierig van Salt Bae als je weet dat hij ondertussen een miljardair is dankzij zijn restaurants. Als hij zelf zo’n exclusief restaurant is als hij beweert, vinden mensen dan ook dat hij zijn personeel wel iets meer mag betalen.

De gemiddelde klant krijgt dan ook een rekening van 1.000 of zelfs 2.000 euro voorgeschoteld. Hier kan je een duizelingwekkende voorbeeldrekening zien. Geld komt er dus zeker genoeg binnen.