Di Rupo: “Dotatie Albert verandert niet”

“Er zal niets veranderen aan de dotatie van Albert II, noch direct, noch indirect”. Dat zegde premier Elio Di Rupo zopas in de Kamer. Hij werd daar ondervraagd over het verzoek van Albert om extra geld voor de verwarming van zijn kasteel Belvédère en voor brandstof voor zijn koninklijke jacht. Di Rupo gaat hier niet […]

“Er zal niets veranderen aan de dotatie van Albert II, noch direct, noch indirect”. Dat zegde premier Elio Di Rupo zopas in de Kamer.

Hij werd daar ondervraagd over het verzoek van Albert om extra geld voor de verwarming van zijn kasteel Belvédère en voor brandstof voor zijn koninklijke jacht. Di Rupo gaat hier niet op in.

Ziekelijke geldhonger

Grote verontwaardiging was er over de vraag van Albert II. Barbara Pas (VB) bedankte Albert omdat hij volgens haar “door zijn ziekelijke geldhonger veel stemmen voor het VB oplevert”. Pas wees erop dat Albert met zijn pensioen van 923.000 euro al 76 keer het minimumpensioen krijgt en dat dit genoeg is.

Theo Francken (N-VA) stelde dat Albert maar eens zelf zijn steentje moest bijdragen tot de economische crisis. “Hij riep de Belgen daartoe zelf op in zijn laatste kerstboodschap. Veeg voor eigen deur.”

Basta!

Jean-Marie Dedecker (LDD) riep de premier op om “Basta! tegen deze Commedia dell’Arte” te zeggen. Hij vroeg de regering om de belastinginspectie eens op het Hof af te sturen om te zien of ze wel alle regels naleven.

JDW Foto Belga: Premier Di Rupo (links) en minister van Financiën Koen Geens

Leave a Reply

Your email address will not be published.