Heb je je ooit afgevraagd waarom de deuren van openbare toiletten vaak niet tot de grond reiken? Aangezien je dit artikel hebt aangeklikt, nemen we aan dat je dat zeker al hebt gedaan.
Als er één ruimte is waar we ons graag volledig verborgen voelen, dan is het wel het toilet - vooral een openbare. We hebben geen zin in de stress van het zien van iemands voeten terwijl ze proberen een vrije wc te vinden, wetende dat we maar één defecte slot verwijderd zijn van een vreemde die ons op het verkeerde moment ziet. We weten zeker dat anderen hetzelfde voelen, maar toch hebben de meeste openbare toiletten enorme openingen aan de onderkant van de deuren, en soms ook aan de zijkanten.
Hoewel het misschien niet de meest comfortabele setting is om je behoeften te doen, blijken er enkele valide redenen te zijn waarom degene die verantwoordelijk is voor het installeren van openbare toiletten kiest voor ‘korte’ deuren. TikToker MattypStories deelde enkele inzichten in een video online, waarin hij verschillende redenen voor de opening noemde.
Gezondheidsproblemen
Gezondheidsproblemen kunnen overal optreden, ook in openbare toiletten. Als je zou flauwvallen in een volledig afgesloten hokje, zou het uren kunnen duren voordat iemand merkt dat je in problemen bent. De opening tussen de deur en de vloer maakt het van buitenaf duidelijk als iemand op de grond ligt en hulp nodig heeft.
Deze reden werd ondersteund in een blogpost door Coastal Contract Hardware, die uitlegt: "Het is geen ongewoon scenario dat een oudere persoon problemen heeft in een toilet en uiteindelijk een verwonding oploopt. De kortere deuren maken het mogelijk om te zien of iemand op de vloer ligt en medische hulp nodig heeft."
Noodgevallen
Hoewel we niet echt bekeken willen worden tijdens het plassen, wil we ook niet vast komen zitten in het hokje als er een brand of een ander noodgeval is. Als het slot van de deur vast komt te zitten, zou iemand onder de deur door kunnen kruipen of in ieder geval aangeven dat ze hulp nodig hebben, in geval van nood.
Schoonmaken
De opening tussen de deuren van openbare toiletten maakt het ook veel gemakkelijker om er een dweil onderdoor te halen, wat betekent dat ze gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden. En aangezien openbare toiletten doorgaans veel ‘voetverkeer’ hebben: hoe schoner ze zijn, hoe beter.
Kostenbesparend
Het zal je waarschijnlijk ook niet verbazen dat er ook een kostenbesparend element betrokken is bij het mysterie van korte toiletdeuren, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig: kleinere deuren gebruiken minder materiaal en zijn daarom waarschijnlijk goedkoper te produceren dan een deur die tot de grond reikt. Dus de volgende keer dat je wenst dat die toiletdeur tot de vloer reikte, herinner je dan dat er goede redenen zijn waarom dat niet het geval is!
(Intropic: YouTube)
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties