Frank wat zeg je nu? ‘Eigenlijk genieten we van een relatieve vrijheid’

Frank toch

Het lijkt er alsmaar meer op dat de regering ons volop wil voorbereiden op het nieuws dat er komende vrijdag geen versoepelingen zullen aangekondigd word. Zo Vandenbroucke afgelopen weekend al weten dat we niets mogen verwachten en in persconferentie van De Croo werd duidelijk gemaakt dat we puur wetenschappelijk gezien best toch pas versoepelen vanaf april en liefst zelfs pas vanaf mei.

‘We genieten van een relatieve vrijheid’

En daar is Frank, onze minister van Volksgezondheid, weer met iets nieuws om te vertellen. Zo maakte hij gisteren via een zeer uitgebreide Facebookpost duidelijk dat hij ook versoepelingen wil en dat we gewoon nog wat geduld moeten uitoefenen. Hij zette er ook bij dat we eigenlijk niet mogen klagen qua vrijheid in vergelijking met onze buurlanden.

Hoewel het inderdaad erger kan, lijkt ons dat geen al te slimme uitspraak wanneer een groot deel van de bevolking de regels duidelijk kotsbeu is. Wanneer je letterlijk maar één persoon mag zien, niet naar de winkel mag gaan met je partner, horeca dicht is, competitief en indoor sporten verboden is of zelfs een cinemabezoek niet kan dan zijn de woordeb ‘relatieve vrijheid’ in de mond nemen wellicht olie op het vuur gooien.

Hoe graag ik het ook anders zou willen, de realiteit vandaag is dat de varianten in opmars en vooral besmettelijker zijn. (…) Iedereen snakt naar versoepelingen. Ook ik. En die zullen er komen. Weloverwogen, op het juiste moment én op basis van alle mogelijke informatie.

“Vandaag genieten we – in tegenstelling tot vele andere landen – van een relatieve vrijheid. Onze kinderen kunnen naar school, onze winkels zijn open, onze economie kan blijven draaien. Hier is geen harde lockdown.”

“Die dijk – onze dijk – moet nu stand houden, terwijl de vaccinatie haar werk moet doen. Stap voor stap gaan we onze vrijheid terugwinnen, daar ben ik wél zeker van.”

Bron: Facebook Vandenbroucke
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments