Gaat Bruno Tobback in ‘t zwart bijverdienen bij Freya Van den Bossche? (foto’s)

Bruno Tobback zoekt immers werk en Freya, die kan wel iemand gebruiken. Enkele SP.A-ers hebben zich de voorbije week redelijk belachelijk gemaakt op Twitter. Zo is er Bruno Tobback, die vastbesloten is te bewijzen dat een sollicitant die ‘Mohammed’ heet veel minder kansen krijgt op de arbeidsmarkt dan iemand die pakweg ‘Jefke’ heet. Om dat […]

Bruno Tobback zoekt immers werk en Freya, die kan wel iemand gebruiken.


Enkele SP.A-ers hebben zich de voorbije week redelijk belachelijk gemaakt op Twitter. Zo is er Bruno Tobback, die vastbesloten is te bewijzen dat een sollicitant die ‘Mohammed’ heet veel minder kansen krijgt op de arbeidsmarkt dan iemand die pakweg ‘Jefke’ heet. Om dat te bewijzen heeft hij natuurlijk wel getuigenissen nodig van zij die gediscrimineerd werden en daarom riep hij de hashtag in het leven: #ikwilwerk.

Getuigenissen liepen, in tegenstelling tot wat Bruno had gehoopt, niet onmiddellijk binnen. Wél werd hij getrakteerd op een flinke portie hoongelach. Dat de rode partij jarenlang aan het roer heeft gestaan en toén niks heeft gedaan aan discriminatie, dat gaat er bij heel wat mensen namelijk niet in. “Jarenlang de tijd gehad en nu denken de oplossing te vinden via een hashtag?” zo gingen de meeste reacties ongeveer.

Ook Freya deed afgelopen weekend haar duit in het ‘domme tweets-zakje’. “Op zoek naar een leuke babysit voor vanavond. En andere avonden. We wonen in Gent, dicht bij Zuid. Iemand een tip.”

De meerderheid van haar volgers vond het niet bijster verstandig dat Freya via Twitter op zoek ging naar een babysit. Uiteraard waren er ook heel wat grapjurken die de link met Bruno Tobback legden: “Die zoekt toch werk”. En dan waren er ook nog mensen die afvroegen of (Bruno) dan in ‘t zwart komt babysitten. (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments