Goed geprobeerd: speed tegen koude voeten

Belgen zijn geniaal in excuses verzinnen. Denk maar aan de bevalling van uw vrouw wanneer u op de pechstrook wordt gesnapt. Een drugdealer is echter nog straffer. Die verklaarde dat hij speed gebruikte tegen koude voeten. De Limburger zei tegen de rechter dat speed ideaal was om koude voeten tegen te gaan. En van koude […]

Belgen zijn geniaal in excuses verzinnen. Denk maar aan de bevalling van uw vrouw wanneer u op de pechstrook wordt gesnapt. Een drugdealer is echter nog straffer. Die verklaarde dat hij speed gebruikte tegen koude voeten.

De Limburger zei tegen de rechter dat speed ideaal was om koude voeten tegen te gaan. En van koude voeten heeft hij wel eens last. Hij zit sinds 2007 namelijk in een rolstoel nadat hij tien meter naar beneden viel in een vervallen mijngebouw in Beringen. Daar was de dief om koper te stelen.

De politie kreeg de man te pakken dankzij een paar andere druggebruikers. De buit bij de rolstoelpatiënt thuis: zes gram speed. De Limburger ontkent dat hij drugs verkocht. Het spul diende echt alleen om koude voeten tegen te gaan.

De rechter hechtte weinig geloof aan het verhaal en veroordeelde de spitsvondige crimineel tot twaalf maanden celstraf en 5.500 euro boete voor bezit en verkoop van speed. Hij had al eerdere feiten op zijn kerfstok staan. (SF)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments