Goldman Sachs doet aan kinderseks

Goldman Sachs is voor veel mensen de bank die goed geld verdiende met de financiële crisis en waar klanten smalend ‘muppets’ worden genoemd. Nu is de Amerikaanse zakenbank-gigant verwikkeld in een kinderprostitutieschandaal. Aanvankelijk lijkt de website Backpage.com erg onschuldig. Bijna een ondeugend alternatief van de gekende Amerikaanse zoekertjessite Craigslist.org. Dat leek zo, tot een journalist […]

Goldman Sachs is voor veel mensen de bank die goed geld verdiende met de financiële crisis en waar klanten smalend ‘muppets’ worden genoemd. Nu is de Amerikaanse zakenbank-gigant verwikkeld in een kinderprostitutieschandaal.

Aanvankelijk lijkt de website Backpage.com erg onschuldig. Bijna een ondeugend alternatief van de gekende Amerikaanse zoekertjessite Craigslist.org. Dat leek zo, tot een journalist van de New York Times een tijdje geleden naar de erotische advertenties keek. Daar bleken verschillende zoekertjes op te staan waarbij minderjarigen zijn aangeboden voor geld. Georganiseerde kinderprostitutie dus.

Volgens diezelfde krant zou er onder andere in New York verschillende minderjarigen gedrogeerd en misbruikt zijn met behulp van de site. Een schrijnend voorbeeld was een 15-jarig meisje dat vastgebonden, verkracht en verhandeld werd via de site Backpage.com.

Diezelfde journalist ontdekte ook dat de zakenbank bijna 20 procent aandelen had in het bedrijf achter de website. Toen het nieuws in de krant verscheen, was de zakenbank naar verluidt “doodsbang” voor het PR-schandaal en haalde de grootbank de aandelen onmiddellijk uit het bedrijf. Een woordvoerder van Goldman Sachs liet ook meteen weten aan de krant “dat we geen invloed hebben op de werking van de website.” Hoe zeggen ze dat ook alweer? Hoeren en dieven, met geld zijn zij mijn gelieven. (AN)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments