Heeft het parket van Charleroi schrik van Noord-Afrikaans krapuul?

Een bende, bestaande uit Marokkanen en Algerijnen, maakte al minstens vijfhonderd slachtoffers. Bij het parket van Charleroi zijn de kopstukken al een tijdje bekend, maar om actie te ondernemen heeft men geen zin.“Er is werkelijk niets of niemand veilig voor die kerels”, aldus een onderzoeker in Het Nieuwsblad. “Winkels, opslagplaatsen, noem maar op. Overal waar […]

Een bende, bestaande uit Marokkanen en Algerijnen, maakte al minstens vijfhonderd slachtoffers. Bij het parket van Charleroi zijn de kopstukken al een tijdje bekend, maar om actie te ondernemen heeft men geen zin.

“Er is werkelijk niets of niemand veilig voor die kerels”, aldus een onderzoeker in Het Nieuwsblad. “Winkels, opslagplaatsen, noem maar op. Overal waar men denkt een buit te vinden, valt de bende binnen. De waslijst van misdrijven die de bende pleegde is ellenlang.”

De bende is al een jaartje actief en de kopstukken ervan zijn bekend: het zijn allemaal krapuultjes uit Algerije en Marokko, die in of rond Charleroi wonen. Het parket van Charleroi heeft echter niet veel zin om actie te ondernemen: “Sinds het begin van het onderzoek loopt het parket van Charleroi allesbehalve warm om het dossier toegespeeld te krijgen”, zo klinkt het in dezelfde krant. “Zelfs de procureurs-generaal hebben er zich mee moeten moeien. Ze hebben het parket van Charleroi uiteindelijk verplicht om het dossier te nemen, wat een uitzonderlijke dwangmaatregel is.”

Verplicht, maar toch heeft het parket van Charleroi nog steeds geen actie ondernomen en doen de krapuultjes dapper verder. Waarom dat zo is, wil men bij het parket niet zeggen. Schrik van Noord-Afrikaantjes misschien? (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments