Het is Internationale Mannendag en 8 jaar geleden dat Vlaanderen boos was op Gamma voor ‘sexy Kluspoezen’

7 jaar geleden stond Gamma in het oog van de storm

Vandaag is het Internationale Mannendag, op 8 maart werden de vrouwen in de bloemetjes gezet. Vandaag is het de beurt aan de mannen. Sommige winkels komen dan met leuke (en originele) kortingen, maar sinds 2013 is men op deze dag wel iets voorzichtiger.

De ‘Kluspoezen’ van Gamma waren niet bij iedereen geliefd

Zo is het exact 8 jaar geleden dat doe-het-zelfzaak Gamma met een heel originele insteek de Internationale Mannendag wou vieren. Ze introduceerde namelijk de ‘Kluspoezen’. Zo kon je in 10 verschillende filialen op de foto gaan met zo’n sexy ‘Kluspoes’ en kreeg je daarnaast 20% korting op al hun producten.

“Een echte vent is geen watje, maar een kerel die van aanpakken weet en “schoon gerief” waardeert. Omdat echte venten ook een bloemetje verdienen, pakt Gamma op Mannendag uit met wat lekkers.”

Ze kondigde dit aan met een leuk filmpje, maar er werd al snel moord en brand geschreeuwd. Het regende namelijk met negatieve reacties op Twitter en werden zelfs klachten ingediend. De humor van de reclamecampagne inzien was jammer genoeg niet aan de orde bij de klagers. Enkele klachten kwamen zelfs bij de de Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame binnen waardoor er een onderzoek werd ingesteld.

Gamma had nog weinig keuze en moest publiekelijk hun excuses aanbieden en de campagne aanpassen. In de winkels werd een mannelijk model voorzien en in plaats van de schaars geklede ‘kluspoezen’ kwam er een ‘klusteam’ langs. Het filmpje haalde Gamma ook van het internet.

Soms is het internet echter een bijzondere plek en verdwijnt niet altijd iets. Want jawel het ‘verboden’ filmpje van Gamma en hun ‘Kluspoezen’ is toch nog te bekijken. Je kan deze bekijken op YouTube door hieronder te klikken (want hij is volgens YouTube alleen voor 18+).

Leave a Reply

Your email address will not be published.