Hilarische Twitteroorlog tussen viroloog Van Ranst en Dries Van Langenhove: ‘Dries, ik heb geen tijd om te spelen’

De Twitter-gebruikers konden het wel smaken,

KU Leuven-viroloog Marc Van Ranst is volop bezig de bekendste Vlaming van het land te worden door zijn adviezen in de media tijdens de coronacrisis. De man zijn commentaren worden blijkbaar zeer geapprecieerd door de bevolking en hij is ondertussen zelfs al een heel populair figuur.

Dries vs Marc

Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove is echter absoluut geen fan van Marc en liet dat ook merken op Twitter. Hij betichtte dat Van Ranst mee verantwoordelijk is voor de COVID-19 malaise waar we nu inzitten. Hij haalde hierbij een artikel uit januari boven waar de viroloog het volgende vertelde: ‘Bang voor coronavirus? Pas eerder op voor de griep’

In Van Ranst zijn verdediging. Bijna geen enkele expert had drie maanden geleden verwacht dat het coronavirus zo uit de handen zou lopen en ook voor zulke extreme maatregelen zou zorgen in Europa. Marc had echter duidelijk geen zin in gekibbel met Dries en gaf daarop een redelijk droog, maar hilarisch antwoord: ‘Wie is Dries Van Langenhove?’

Dries, ik heb geen tijd om te komen spelen

Een uurtje eerder wou Dries ook al Van Ranst ‘uit zijn kot lokken’ door onderstaande tweet. De bekende viroloog had duidelijk in deze tijden geen zin in politieke discussies en reageerde al even droog:  “Dries, ik heb nu geen tijd om te komen spelen met jullie. ik moet nog een pandemie te lijf. Tot later misschien.”

De heren hun twitter-oorlog werd in ieder geval gesmaakt door de Vlamingen. Beide tweets werden honderden en duizenden keren geliked.

9 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments