Islamleraar van atheneum Anderlecht drie maanden geschorst

De omstreden islamleraar van het koninklijk atheneum in Anderlecht is gedurende minstens drie maanden geschorst. Volgens bevoegd minister van Onderwijs, Joëlle Milquet, gaat het om een preventieve maatregel. De minister heeft ook een klacht ingediend tegen de man voor de “slechte behandeling” van zijn leerlingen. Er is een gerechtelijk onderzoek gestart, aldus de krant Le […]

De omstreden islamleraar van het koninklijk atheneum in Anderlecht is gedurende minstens drie maanden geschorst. Volgens bevoegd minister van Onderwijs, Joëlle Milquet, gaat het om een preventieve maatregel. De minister heeft ook een klacht ingediend tegen de man voor de “slechte behandeling” van zijn leerlingen. Er is een gerechtelijk onderzoek gestart, aldus de krant Le Soir vandaag.
De leraar zal na de paasvakantie niet opnieuw voor de klas staan. Volgens Le Soir is het geen sanctie, maar laat dit aan het gerecht toe om een onderzoek te voeren. Het atheneum in Anderlecht haalde eerder dit jaar de kranten met het nieuws dat een leerling in elkaar was geslagen omdat hij kort na de aanslagen in Parijs had geweigerd een petitie tegen Charlie Hebdo te ondertekenen. De petitie was gericht tegen een geschiedenisleraar die zich tegen de aanslagen had uitgesproken.

Volgens sommige bronnen werd de petitie georkestreerd door Yacob Mahi, een omstreden man die met homofobe en vrouwonvriendelijke verklaringen al eerder in polemieken verzeild was geraakt. Na het incident op het atheneum verdedigde hij zich in een open brief, waarin hij de lof zong van de Franse negationist Roger Garaudy.

Foto: Belga 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments