Marc schreef ook negatieve Google review bij restaurant in Knokke en de kritiek is enorm: ‘Wat een kleuter’

Het wordt allemaal wat opgeblazen

Gisteren vertelden we reeds dat een restaurantuitbater een ludieke foto aan zijn raam had hangen waarbij hij verwees naar een verbod voor viroloog Marc Van Ranst, premier De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke om zijn restaurant te betreden.

Kritiek en steun voor Van Ranst na plaatsen van negatieve Google review

De 55-jarige viroloog deelde de foto ook op Facebook en zette daar een licht geërgerde reactie bij. De kous was daarmee af zou je denken, maar Marc Van Ranst dacht daar anders over. Zo zette hij ook nog een negatieve Google review bij restaurant ‘La Ciboulette’ in Knokke.

Niet echt netjes van de viroloog want met fake reviews de score op Google van een restaurant naar beneden halen, kan een uitbater ook heel wat potentiële klanten kosten. Marc is wel bereid om de review opnieuw weg te halen als er excuses worden aangeboden.

Iets wat de uitbater overigens al zeker niet van plan is, vertelde hij aan PAL NWS. De man hoeft echter niet te treuren. Want hoewel er na de actie van de viroloog nog andere mensen waren die ook negatieve fake reviews plaatsten, kwamen er hierna op enkele uren tijd ook tientallen positieve reviews bij zodat de score op Google niet plots zou kelderen. Dit was onder andere omdat Lorin Parys van NVA zijn volgers aanmoedigde om een positieve review te plaatsen bij ‘La Ciboulette’.

Wat wel veel mensen vinden, is dat de actie van Marc Van Ranst allesbehalve volwassen is, zeker niet voor een man in zijn positie. Er zijn natuurlijk ook heel wat Belgen die de viroloog wel volledig begrijpen, maar de kritiek op sociale media was toch zeker niet mals langs beide kanten.

Zo vinden sommige Vlamingen dat je dit pestgedrag je gewoon niet kan tolereren. Andere mensen vinden dan weer dat er meer begrip moet zijn voor de frustratie van de uitbater en dat deze foto helemaal niet zo opgeblazen moest worden door Van Ranst.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments