Parket vraagt doodstraf voor schutter in filmzaal van Aurora

Het parket van de Amerikaanse staat Colorado heeft aangekondigd dat het de doodstraf wil vorderen voor James Holmes (25). De man wordt ervan beschuldigd in juli twaalf mensen te hebben gedood in een cinemazaal in Aurora. Maandag werd een voorbereidende zitting gehouden voor de rechtbank van Centennial, waarvoor de beschuldigde in augustus zal moeten terechtstaan. […]

Het parket van de Amerikaanse staat Colorado heeft aangekondigd dat het de doodstraf wil vorderen voor James Holmes (25). De man wordt ervan beschuldigd in juli twaalf mensen te hebben gedood in een cinemazaal in Aurora. Maandag werd een voorbereidende zitting gehouden voor de rechtbank van Centennial, waarvoor de beschuldigde in augustus zal moeten terechtstaan.

Woensdag lieten de advocaten van Holmes weten dat hun cliënt schuldig zal pleiten, indien het openbaar ministerie niet de doodstraf eist, maar levenslang zonder de mogelijkheid vervroegd vrij te komen.

Geen proces

In het Amerikaanse rechtssysteem komt er namelijk geen proces als de verdachte schuldig pleit. Donderdag verwierp het openbaar ministerie evenwel het voorstel van de advocaten van Holmes.

De man drong op 20 juli 2012 het complex van Aurora binnen en opende het vuur op het publiek tijdens een vertoning om middernacht van de nieuwste “Batman”. Er vielen twaalf doden en zeventig gewonden.

Belga Archieffoto

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments