Proces tegen Morsi wegens doden van manifestanten vandaag voortgezet

In Caïro wordt zaterdag het proces tegen de afgezette Egyptische president Mohamed Morsi hernomen. Morsi staat samen met veertien andere leden van de Moslimbroeders terecht voor het aanzetten tot het doden van manifestanten aan het presidentiële paleis in december 2012. Medestanders van de afgezette president hebben inmiddels opgeroepen tot manifestaties over het hele land zaterdag […]

In Caïro wordt zaterdag het proces tegen de afgezette Egyptische president Mohamed Morsi hernomen. Morsi staat samen met veertien andere leden van de Moslimbroeders terecht voor het aanzetten tot het doden van manifestanten aan het presidentiële paleis in december 2012.

Medestanders van de afgezette president hebben inmiddels opgeroepen tot manifestaties over het hele land zaterdag “om de legitiem verkozen president te steunen”. Een eerdere zitting op 8 januari werd verdaagd nadat Morsi omwille van het slechte weer niet naar de rechtbank kon worden overgebracht.

Morsi werd in juni 2012 na de allereerste democratische verkiezingen in Egypte verkozen tot staatshoofd om een jaar later bij een legercoup afgezet te worden. Tegen de ex-president lopen verschillende rechtszaken. Zo moet hij zich in een andere zaak samen met 130 medebeschuldigden, onder wie leden van het Palestijnse Hamas en de Libanese Hezbollah, verantwoorden voor een ontsnapping uit de gevangenis tijdens de opstand van 2011.

Belga Archieffoto

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments