Sadistische jongeren verbranden puppy levend (video)

Vanuit enkele dorpen en steden in Israel komen alarmerende berichten: jongeren scheppen er plezier in om levende honden in brand te steken. De politie grijpt niet in vanwege een “gebrek aan bewijs”. Salam al-Huzeil trok naar de politie om deze praktijken aan te geven, maar kreeg geen gehoor: er waren geen bewijzen van deze daden. […]

Vanuit enkele dorpen en steden in Israel komen alarmerende berichten: jongeren scheppen er plezier in om levende honden in brand te steken. De politie grijpt niet in vanwege een “gebrek aan bewijs”.
Salam al-Huzeil trok naar de politie om deze praktijken aan te geven, maar kreeg geen gehoor: er waren geen bewijzen van deze daden. Dus trok de jongeman zelf de straat op en zorgde voor bewijs: hij filmde hoe een jonge hond overgoten werd met brandversnellers waarna het beestje een gruwelijk einde stierf. Met dit materiaal ging hij terug naar de politie, maar tot dusver deden de instanties niets om het fenomeen te stoppen.

De jongeren gaan bijzonder ver: een andere variant is het ophangen van honden of ze een poot af te snijden zodat ze kreupel zijn.

Volgens de islam mag je geen hond houden en zijn de trouwe mensenvrienden onrein. Wie toch een hond zou houden, riskeert dat ‘zijn goede daden elke dag afnemen’ en dat ‘engelen zijn huis niet zullen betreden’, volgens de islamitische profeten.

De video die Salam al-Huzeil kon maken, is beschikbaar op het internet, maar gevoelige zielen denken best twee keer na vooraleer de beelden te bekijken. (KA)

UPDATE: na de vele reacties willen we graag even verduidelijken dat deze beelden verschrikkelijk zijn, dus bezint eer ge begint. Maar ze negeren, betekent het sluiten van de ogen voor de harde realiteit. Wij keuren elke vorm van dierenmishandeling af, dat is de reden waarom we er ook over berichten.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments