“Geslagen en gewurgd door security op Tomorrowland”

Wat een zorgeloze festivaldag onder vrienden moest worden, draaide voor Jonas Rasschaert uit op een nachtmerrie. Veiligheidsmensen op Tomorrowland pakten hem erg hardhandig aan. De letsels op zijn gezicht spreken boekdelen.Jonas Rasschaert (28) uit Vrasene zakte vrijdag af naar het festivalterrein van Tomorrowland. Rond half één ‘s nachts wilde vertrokken hij en zijn vrienden huiswaarts. […]

Wat een zorgeloze festivaldag onder vrienden moest worden, draaide voor Jonas Rasschaert uit op een nachtmerrie. Veiligheidsmensen op Tomorrowland pakten hem erg hardhandig aan. De letsels op zijn gezicht spreken boekdelen.
Jonas Rasschaert (28) uit Vrasene zakte vrijdag af naar het festivalterrein van Tomorrowland. Rond half één ‘s nachts wilde vertrokken hij en zijn vrienden huiswaarts. “Ik moest dringend naar het toilet en besloot daarom tegen de hekken van de omheining te plassen”, begint Jonas zijn verhaal.

Wurggreep

“Opeens stonden er twee mensen van de security naast me, een man en vrouw. Ze gingen meteen verbaal agressief te keer en slingerden me verwijten naar mijn hoofd. Ik bood mijn excuses aan en wandelde verder, waarop de vrouw mij en mijn vrienden achtervolgde. Plots nam ze me langs achter vast en hield ze me in een wurggreep. We vallen allebei op de grond. Ik krijg geen adem meer, hoe harder ik tegenspartel, hoe benauwder de greep wordt.”

Jonas’ vriend, die anoniem wil blijven, sprong in de bres voor zijn vriend, maar werd vervolgens zelf door vier securitymannen in een wurggreep gehouden. Hij verloor naar eigen zeggen bijna het bewustzijn en vreesde zelfs even voor zijn leven. Ook werd hij in de maag geschopt.

Klacht bij politie

Uiteindelijk kwam de politie ter plaatse en konden de twee uit hun hachelijke situatie bevrijd worden. De vriend van Jonas is al zeker een paar dagen werkonbekwaam verklaard en heeft een gescheurd trommelvlies. Jonas zelf staat vol blauwe plekken en schaafwonden, op zijn gezicht en armen. “Ik heb al klacht ingediend bij de politie. Hoe zij ons behandeld hebben, mishandeld zelfs, is mensonwaardig.” De vrienden zullen ook een advocaat onder de arm nemen en contact opnemen met slachtofferhulp. Het securitybedrijf in kwestie was niet bereikbaar voor commentaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.