Sp.a zal tegen de stroom in blijven roeien

De sp.a heeft de voorbije jaren bewezen niet bang te zijn om tegen de stroom in te roeien en is bereid dat in de toekomst ook te doen. Dat was de boodschap van sp.a-voorzitter Bruno Tobback in zijn nieuwjaarstoespraak in Antwerpen voor 2.500 partijleden, een record voor sp.a. Hij verdedigde het werk van de regering-Di […]

De sp.a heeft de voorbije jaren bewezen niet bang te zijn om tegen de stroom in te roeien en is bereid dat in de toekomst ook te doen.

Dat was de boodschap van sp.a-voorzitter Bruno Tobback in zijn nieuwjaarstoespraak in Antwerpen voor 2.500 partijleden, een record voor sp.a. Hij verdedigde het werk van de regering-Di Rupo, maar het werk is niet af.

“Dat er in mei verkiezingen zijn, betekent voor ons echter niet dat er de komende vier maanden niet meer bestuurd moet worden of dat er niets meer kan gebeuren”, sneerde hij naar “de leden van diverse regeringen en regeringspartijen” die vonden dat de werkcheque van Monica De Coninck er niet meer mag komen omdat de verkiezingen eraan komen.

Tobback wees erop dat de partij de juiste keuzes heeft gemaakt: de begroting is in betere conditie dan die van vele andere Europese landen, het spaargeld is veiliger dan wat de Europese regels garanderen, de groei en de vooruitzichten voor de komende jaren liggen hoger dan in de meeste andere eurolanden en de werkloosheid is minder gestegen.

“De regering-Di Rupo heeft in deze moeilijke en uitdagende tijden niet alleen gedaan wat moest, ze heeft gewoon uitstekend werk geleverd. Ze heeft de uitdaging, waar anderen noch het lef, noch de ideeën voor hadden, opgenomen en ze heeft die taak met brio volbracht”, vatte de sp.a-voorzitter het samen.

Maar ook in de toekomst zal sp.a tegen de stroom in roeien, kondigde Tobback aan, verwijzend naar zijn pensioenvoorstel en het voorstel van minister van Werk De Coninck voor de werkcheques.

Foto Belga

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments