Vandenbroucke legt uit welke privileges hij wil geven aan mensen die reeds gevaccineerd zijn

Frank geeft wat meer uitleg

Op het moment van schrijven zijn iets meer 1,6 miljoen Belgen gevaccineerd met een eerste spuit en 600.000 van hen hebben al twee spuiten gekregen. Nog een zeer lange weg te gaan dus die nog ettelijke maanden zal duren. Zelfs nog veel langer als er binnenkort geen tandje wordt bijgezet.

Vandenbroucke wil privileges voor gevaccineerden

Enkele dagen geleden kwam naar buiten dat Frank Vandenbroucke er heel hard voor pleitte om gevaccineerden bepaalde voordelen te geven en iets meer toe te staan dan mensen die nog geen spuit hebben laten zetten. Er volgde een golf van kritiek, maar onze minister van Volksgezondheid blijft voet bij stuk houden.

Zo vertelde hij aan Radio 1 welke voordelen hij exact in gedachte heeft. Het gaat hier momenteel niet om zaken zoals vroegtijdig op restaurant gaan, maar eerder om dingen zoals grootouders die opnieuw hun kinderen en kleinkinderen mogen bezoeken en zich niet meer aan de ‘knuffelcontact’-regel moeten houden. Ook een verplichting van mondmasker zou in zijn ogen dan niet altijd moeten.

 “Het gaat niet over sneller op restaurant gaan, maar bijvoorbeeld wel over of grootouders hun kleinkinderen mogen zien of over verpleegkundigen die al dan niet een mondmasker moeten dragen bij stervensbegeleiding. Als alle 65-plussers de kans hadden om zich te laten vaccineren, mogen grootouders die gevaccineerd zijn dan wat losser omgaan met hun kleinkinderen, of niet?”

“Die vragen moeten wel pas worden beantwoord als alle ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen gevaccineerd zijn. Dat is het kantelpunt. Dan kan je je wat meer risico veroorloven, net zoals we gedaan hebben in de woonzorgcentra.”

De nieuwe privileges zouden vastgelegd worden door een team opgesteld door Vandenbroucke. We zullen er ongetwijfeld dus binnenkort veel meer over horen.

Bron: HLN, Redactie24
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments