Vluchtleiding Schiphol verzwijgt bijna-luchtramp

Op 6 december 2007 is de Nederlandse luchthaven Schiphol nipt aan een ramp ontsnapt, toen twee passagiersvliegtuigen elkaar op een haar na misten. Het incident werd toen in de doofpot gestopt. Bij het betreffende incident wilde een Airbus 318, met 104 mensen aan boord, landen op een van de banen. Vanwege een harde zijwind maakte […]

Op 6 december 2007 is de Nederlandse luchthaven Schiphol nipt aan een ramp ontsnapt, toen twee passagiersvliegtuigen elkaar op een haar na misten. Het incident werd toen in de doofpot gestopt.

Bij het betreffende incident wilde een Airbus 318, met 104 mensen aan boord, landen op een van de banen. Vanwege een harde zijwind maakte het vliegtuig op het laatste moment een doorstart en kwam daardoor bijna in botsing met een Boeing 737 van KLM, met 195 mensen aan boord, die net de landing had ingezet.

De verkeersleiding had zich niet aan haar eigen procedures gehouden. Ondertussen zouden de procedures zijn aangescherpt. Het incident werd verzwegen maar kwam aan het licht door de publicatie van een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Archiefbeeld: Photonews

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments