Wetteren eist 450.000 euro van Infrabel voor veiligheidskosten

De gemeente Wetteren wil een bedrag van 450.000 euro van Infrabel voor de kosten van de brandweer en het gemeentepersoneel na de treinramp in Wetteren, maar de spoorwegbeheerder wil slechts 200.000 euro betalen. Dat meldt VTM NIEUWS, dat bedragen meegeeft van de al eerder bekende rechtszaak rond de veiligheidskosten.“Zoals we in mei al gezegd hebben, […]

De gemeente Wetteren wil een bedrag van 450.000 euro van Infrabel voor de kosten van de brandweer en het gemeentepersoneel na de treinramp in Wetteren, maar de spoorwegbeheerder wil slechts 200.000 euro betalen. Dat meldt VTM NIEUWS, dat bedragen meegeeft van de al eerder bekende rechtszaak rond de veiligheidskosten.
“Zoals we in mei al gezegd hebben, lijkt het ons billijk en fair dat alle betrokken partijen bijdragen in de prefinanciering van deze veiligheidskosten”, zegt woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel. Het ongeval met de goederentrein, die onder meer acrylnitril vervoerde, gebeurde op 4 mei 2013. De gemeente Wetteren eist 450.000 euro van Infrabel voor de gemaakte kosten van de brandweer en het gemeentepersoneel, maar de spoorwegbeheerder maakte al eerder al bekend dat het niet alle veiligheidskosten kan voorschieten.

Dat Infrabel slechts 200.000 euro wil betalen, is voor de gemeente “een onverwachte rekening”, zegt de Wetterse burgemeester Alain Pardaen aan VTM. “Voor ons is dat een straat die we niet kunnen realiseren. Het enige wat we kunnen doen is werken die geprogrammeerd staan, opschuiven in de tijd.”

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments