Gamers en Twitch-fans boos door gigantische populariteit van ‘sexy hot tub’-streams

Boosheid op Twitch

Twitch is een streaming platform dat voornamelijk gebruikt wordt door gamers die hun gaming sessies live streamen vaak met bijpassende commentaar. Het is echter voor veel mensen ook een ideaal platform om andere alledaagse dingen te streamen. Een streamer op Twitch die veel fans heeft, kan overigens een zeer aardige cent verdienen.

Zo kunnen kijkers een donatie doen of jou steunen door een betalend abonnement te nemen. De best verdienende Twitch-streamers verdienen vlotjes tienduizenden euro’s per maand op deze manier en een deel van hen gaat zelfs ver over de 100.000 of 200.000 euro per maand. Fans en gamers hebben daar meestal geen problemen mee als de streamer kwalitatieve content brengt, maar bij het woord ‘kwalitatief’ knelt het schoentje voor veel mensen.

Geld verdienen in bikini op Twitch

Zo is Twitch vroeger (en nu nog) eigenlijk altijd gigantisch streng geweest. Je mocht andere dingen streamen buiten games, maar seksueel suggestieve content was compleet verboden. Een nipslip per ongeluk van 3 seconden en je hebt sowieso een stevige ban aan je broek, maar ook iets te sexy gaan was verboden. De vraag is natuurlijk wat is ‘seksueel suggestief’?

Nadat het streaming platform hun regels in 2019 een beetje had veranderd duiken er erg veel zogenaamde ‘sexy hottub’ streams op. In bikini mag je sinds kort te zien zijn op Twitch zolang je geen close up van je borsten of achterwerk laat zien als vrouw. Veel dames gebruiken Twitch nu echter om geld te verdienen terwijl ze zichzelf zo sexy mogelijk presenteren en dit vaak als ze in een ‘hot tub’ zitten.

Het enige wat ze vaak doen is wat praten met hun kijkers, spartelen in het water en soms gekke opdrachtjes doen. Het geld stroomt in ieder geval binnen. Als mensen daar voor willen betalen, zien wij er alvast absoluut geen problemen mee. Echter zijn er veel gamers en fans die het volledig anders zien. Zij stellen hardop de vraag waar het in godsnaam naartoe gaat met Twitch en dat zulke content toch echt niet de bedoeling kan zijn.

Hot tub streamsters vinden kritiek onterecht

Deze ‘sexy streams’ worden namelijk een gigantische hype en veel mensen vinden dat dit dus simpelweg niet thuishoort op Twitch. Haters zijn dan ook in grote getallen aanwezig en vinden dat Twitch zulke streams moet straffen en verbannen. Website Kotaku sprak met enkele van deze dames en deze zijn vanzelfsprekend niet akkoord:

“Ik doe persoonlijk enkel ‘hot tub’ streams één keer per week en elke zaterdag. Daarnaast doe ik ook nog gewoon streams waar ik met kleren aan met mijn fans praat of ik speel games zoals Call of Duty en Fortnite. Ikzelf doe dan ook veel meer dan enkel maar ‘hot tub’ streams waarover geklaagd wordt.”, aldus XoAiriel die zo’n 200.00 volgers op het platform heeft.

Streamster Amouranth die een duizelingwekkend aantal van 2,6 miljoen volgers heeft en elke maand een klein fortuin binnenrijft met Twitch vertelt dan weer dat er door al deze commotie en kritiek ook heel veel negatieve effecten zijn voor vrouwelijke streamers. De haat die zijn en haar collega’s soms krijgen, zou redelijk ongezien zijn.

“Ik zie dat heel veel vrouwelijke streamers plots ongezien haat krijgen en zelfs seksueel geïntimideerd nu worden. Ik vind het trouwens ook behoorlijk opvallend om te zien hoe mensen willen dat Twitch strenger moet worden in plaats van dat ze net wat soepeler moeten zijn. Wanneer je bijvoorbeeld gaat kijken hoe streng Twitch is tegenover YouTube dan is het verschil echt enorm.”

Moeten ‘hot tub’ en bikini-streams verboden worden?

De discussie is bij gebruikers dan ook zeer aanwezig of zulke streams nu ook verboden moeten worden. Bepaalde fans vinden niet dat dames die hun troeven in de strijd gooien om kijkers te lokken op Twitch thuishoren. Bij de anti-fans zitten overigens zowel mannen als dames.

Zo vinden sommige vrouwelijke streamers het niet leuk dat zij zoveel tijd en moeite stoppen om kwalitatieve streams te maken terwijl andere dames gewoon in bikini gaan zitten en het geld zien binnenstromen. Hebben ze een punt of niet? Oordeel zelf met deze plaatjes. Klik hier voor nog meer foto’s van dames in bikini streams op Twitch (onderaan in dat artikel).

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments